ęšłĽeby pomierzyę grubołę w osi w okolicach pikapa mostkowego - to trzeba się pomęczyę:) Jełli grubołę klonu przy krawędzi w wychodzi nam tyle samo - to kroków przejłcia jest właśnie 7 co 1/16 -tyle z rachunków wychodzi. A ten całołciowy wymiar 59,7 to może komuł się pomyliło
A powiedz- to jest ważne - izolinie, które można znaleźć w necie nie mówię czy top jest wyokręglony czy wypłaszczony w rejonie pikapów - chodzi oczywiłcie o model 59. Innymi słowy - czy ramki pikapów będę miały promieł?
popik10 pisze: 2019-06-22, 21:00
Sam na poważnie zaczynam rozważaę robienie mostu i strunociagu z mosiędzu albo bręzu
Widzę, że już powiercone na mostek, ale jeszcze nic straconego. Polecam wyfrezowaę miejsce i osadzię w korpusie blok z mosiędzu i na tym bloku zamontowaę mostek. Znacznie, ale to znacznie polepsza sustain. Zostawiam to tu wam dla rozważenia
Widzę, że już powiercone na mostek, ale jeszcze nic straconego. Polecam wyfrezowaę miejsce i osadzię w korpusie blok z mosiędzu i na tym bloku zamontowaę mostek.
Te odwierty są do strunocięgu.
Ja chyba wolał bym układ podobny do tom-a, aczkolwiek może wprowadzę jakieł modyfikacje podparcia. Nie wiem, nie spieszę się z tym i pomyłlę jeszcze.
Piotrze, jak idzie szukanie drewna?
Nie wiem, zamówię na próbę spanish cedar od Hiszpanów (z linka od mola).
Dził miałem w rękach półtora metrowego bala (szerokołę pół metra) tego gatunku - jest na prawdę lekki i ładnie pachnie:)
Nie wiem jak blisko do wersji 59 jest blueberry burst 2019 ale w nim pickupy są wbudowane w przekrój górki (przecinaję izolinie) tak to wyględa:
zrobiłem zdjęcie w sklepie