Dla kogo to forum?
Moderator: poco
Jeszcze jedno...
Tyrcjusza usunalem jako moderatora bo go po prostu rok nie bylo. Nie bylo wiec sensu , zeby moderowal ktos kogo niema...Napisal on zreszta , ze wyjezdza , wiec chyba rzecz nie jest problemem.
Ogladam sie teraz za jakims platnym serwerem gdzie moglbym umiescic forum , rozeslalem juz kilka maili i zobaczymy co bedzie. Na razie trzeba jeszcze walczyc tutaj na platformie Phorum.pl.
Tyrcjusza usunalem jako moderatora bo go po prostu rok nie bylo. Nie bylo wiec sensu , zeby moderowal ktos kogo niema...Napisal on zreszta , ze wyjezdza , wiec chyba rzecz nie jest problemem.
Ogladam sie teraz za jakims platnym serwerem gdzie moglbym umiescic forum , rozeslalem juz kilka maili i zobaczymy co bedzie. Na razie trzeba jeszcze walczyc tutaj na platformie Phorum.pl.
uważam ze powinny byę również statusy. podział na grupy czyli muzyków, lutników, budowniczych itp. A także stopieł udziału czyli odpowiedzi i udzielone porady na forum. powinna tez byę opcja udzielania nagan i dawania pochwał. dzięki temu będzie porzędek na forum ( przynajmniej takie założenia wnioskuję inne fora)
najpierw musimy sie zastanowię nad formę i dostosowaniem aby była dostępna w każdej dziedzinie lutnictwa przestronna a zarazem prosta:)
potem nad formę graficzna
najpierw musimy sie zastanowię nad formę i dostosowaniem aby była dostępna w każdej dziedzinie lutnictwa przestronna a zarazem prosta:)
potem nad formę graficzna

Moja propozycja cały czas aktualna. Serwer jest, nawet forum postawione z tym nowym layout-em co pokazywałem (http:/www.forumlutnicze.pl/).
Irytuję mnie coraz bardziej te reklamy na cały ekran dlatego ponawiam ofertę.
Irytuję mnie coraz bardziej te reklamy na cały ekran dlatego ponawiam ofertę.
Czy masz pewnołę, że za jakił czas nowy serwer nie zacznie generowaę reklam, bo ja nie. Tak się stało na Naszej Klasie, tak się stało na wielu innych portalach. Pecunia non olet i dlatego jestem sceptykiem. Szata graficzna jest ok, natomiast dla mnie najlepiej zorganizowanym programem jest elektroda, gdzie oprócz podziału tematów głównych można zlokalizowaę trełci skorelowane lub podobne, znaę ilołę oględajęcych okrełlony temat, znajdujęcych się na forum i wiele innych, np. umieszczanie zdjęę-pięta Achillesowa. Może warto było by skorzystaę z dołwiadczeł innych o ile nie łmierdzi to plagiatem. To spostrzeżenia ogólne, natomiast wyczuwam w intencjach, może się mylę, oby, drugie dno. Przecież nie jest jedynym problemem sprawa reklam, działanie serwera skoro trełci zawarte na forum docieraję do adresatów. ęšłĽaden użytkownik nie skarżył się na forumowiczów, odpowiedzi są merytoryczne, nacechowane troska o jakołę i w sposób zrozumiały. Czy zmiana spowoduje ,że forum będzie inne? To forum , w tym kształcie jest potrzebne, funkcjonuje w miarę poprawnie i myłlę, że należało by tylko poprawię mankamenty. No chyba, że nie da się ze względu na coś tam. Nie znam się na tym. Przypominam, że założyciel jest jedynym mogęcym dokonaę zmiany. Secesja z pobudek innych niż merytoryczne była by zwykłym drałstwem. Jeżeli z tego powodu ktokolwiek czuje się nie spełniony, to zawsze może założyę własna stronę. ęšłĽaden z forumowiczów z faktu uczestniczenia w forum nie czerpie korzyłci materialnych, nabywa jednak wiedzy w sposób przyjazny i konkretny. Myłlę, że w tym gronie możemy pozostaę w harmonii i przyjaęšłni, bez zbędnego zadęcia. Nikt nikomu nie zabierze i nie da, ale może się podzielię wiedzę i doświadczeniem. Pewnie, że dbałołę o forum powinno byę obowięzkiem forumowicza i przyjmuję, że tylko z tej racji są sugestie dotyczęce zmian. Potrzebna jest kosmetyka, porzędkowanie, ale i ono nie zawsze sie uda ze względu na interdyscyplinarnołę poruszanych tu zagadnieł, które często trudno jednoznacznie zaszufladkowaę. Obym się nie mylił, bo " polskie piekiełko" w stylu psa ogrodnika już przerabiałem wielokrotnie. Pozdrawiam Ryszard
via vita curva est
O reklamy się nie bój, bo serwer jest mój i zadnych reklam tam nie ma.
Ja też nie chcę zadnych korzyłci z tego,ze udostępnię miejsce, po prostu nie chcę,zeby te wszystkie cenne dane gDzieł zniknęły , bo firma phorum się nagle zwinie lub będzie miała awarię lub co innego.
Ja mogę ustawię codzienny backup i nie tylko. Ponadto nie byłoby problemów z wrzucaniem zdjęę. Teraz musisz wrzucac gDzieł na inne serwery i dawaę linki lub wrzucac na portale zdjęciowe jak np Imageshak , na którym po iluł miesięcach te zdjęcia zostanę skasowane, bo maję taka procedurę i forum będzie o nie uboższe.
Poza tym skrypt który tu jest jest bardzo ubogi i mało zabezpieczony. Nie można dodawaę do niego nowych ciekawych modułów itp.
Zenek mi pisał kiedyś,ze ma zamiar kupię jakił serwer i tam forum postawię. To takie samo rozwięzanie jakie ja oferuję. I dobrze, tylko czemu tak długo t trwa. W każdym razie ja zawsze jestem do pomocy czy to w hostingu, czy w przenoszeniu forum gdzie indziej.. W kołcu to mój zawód
Pozdrawiam. Piotr
Ja też nie chcę zadnych korzyłci z tego,ze udostępnię miejsce, po prostu nie chcę,zeby te wszystkie cenne dane gDzieł zniknęły , bo firma phorum się nagle zwinie lub będzie miała awarię lub co innego.
Ja mogę ustawię codzienny backup i nie tylko. Ponadto nie byłoby problemów z wrzucaniem zdjęę. Teraz musisz wrzucac gDzieł na inne serwery i dawaę linki lub wrzucac na portale zdjęciowe jak np Imageshak , na którym po iluł miesięcach te zdjęcia zostanę skasowane, bo maję taka procedurę i forum będzie o nie uboższe.
Poza tym skrypt który tu jest jest bardzo ubogi i mało zabezpieczony. Nie można dodawaę do niego nowych ciekawych modułów itp.
Zenek mi pisał kiedyś,ze ma zamiar kupię jakił serwer i tam forum postawię. To takie samo rozwięzanie jakie ja oferuję. I dobrze, tylko czemu tak długo t trwa. W każdym razie ja zawsze jestem do pomocy czy to w hostingu, czy w przenoszeniu forum gdzie indziej.. W kołcu to mój zawód

No i mam teraz net juz w domu ... Poprzez noszenie pamieci do internet cafe mam komp pelen wirusow . Probowalem zainstalowac AVG nie dalo rady , gdzies nagle zniknal , Avast po zainstalowaniu pokazal cala liste trojanow , glist itd i tez to bylo by na tyle , zaraz potem go wcielo , sciagnalem antywira pod tytulem "Comodo" mam go zainstalowanego widze ikonke , moga ja sobie nawet kliknac ale nie da rady uruchomic. Goocle chrome tez mi nagle zniknal... Jedyny firefox jakos jeszcze sie utrzymuje. GG tez mi eksplodowalo...Wie moze co z tym wszystkim zrobic ? Najprosciej byloby wszystko sformatowac ale mam tyle cennych ksiazek , dokumentow i danych , ze mi szkoda...
Jak tylko poradze sobie z tym wszystkim zaczniemy szukac forumowego rozwiazania ...
Jak tylko poradze sobie z tym wszystkim zaczniemy szukac forumowego rozwiazania ...
Czytam i serce rołnie, skoro takie tęgie komputerowe głowy biorę się za temat. Czy kopie zapasowe może wykonaę tylko Admin, czy tez może osoba upoważniona? Pytanie z serii jak się nie znasz, to się nie wychylaj. Chodzi mi o to, że z poziomu Polski i osób tu działajęcych łatwiej jest wykonaę pewne ruchy, niż Zenkowi z wętpliwej jakołci dostępem do netu. Skoro Piniasty ma już praktycznie zamknięty temat szaty graficznej w X%, Kombinat wie co trzeba, dojdzie jeszcze na pewno kilku, to błysk dym i będzie to najlepsze forum w necie
. A co!? A jak!? Niech no który powie, że nie! Pisze to z przekonaniem, że na tym forum wyjętkowo jest zgodne grono tak użytkowników jak i osób funkcyjnych , które nie traktuję się jak karbowy z fornalem. Taka atmosfera wręcz sprzyja udziałowi w forum i jest to, przynajmniej dla mnie, prawdziwe forum. Bez zadęcia! Szczerze od serca to piszę. Troska o merytorykę jest najważniejsza, a jeżeli jeszcze można "pomalowaę ten pokój", to już szczyt szczęłcia. Jestem pewien sukcesu akcji poprawy zewnętrznego wizerunku forum zapoczętkowanę przez inicjatywę obywatelskę
. Kurde już wysłałem i cofnęłem wpis. Przypomniało mi się z tym wykupem domen, a tego nie rozumiem i może należało by się zastanowię jak można by uniknęę opłat za ten temat np. korzystajęc ze sponsoringu i na jakich warunkach było by to możliwe. Nie było by myłlę problemem znalezienie wspólnej kasy , aby nie obciężaę jednej osoby skoro nie czerpie ona z tego forum korzyłci materialnych, ale znajęc polskie realia znowu zaczęły by się rozmowy o drewnianych karabinach i w rezultacie pizdnęło by to w krótkich abcugach. Oby nie wyszło z całołci jak w ruskim porzekadle- dumał nie dumał, carom nie budiesz. Pozdrawiam Ryszard

via vita curva est
dokladnie ... Strone trzecia tematu wyswietla mi do postu kombinata a gdy wciskam odpowiedz w przegladzie tematu widze od postu poco rowniez bez Twojego postu . Moj z bla bla napisalem myslac , ze wyswietli mi po napisaniu cala strone , ale rowniez mi pokazalo tylko do tego postu (bez niego) . Teraz nie moge go skasowac . Kombinat prosze wykasuj to bla bla...