Edytowanie postów - przy wpisywaniu dalszego wątku.

Tutaj czekamy na waszę inicjatywę...To co powinno byę a niema , to co jest a nie powinno byę etc.

Moderator: poco

Awatar użytkownika
Jan

Edytowanie postów - przy wpisywaniu dalszego wętku.

Nieprzeczytany post autor: Jan »

Admini - wiem, że zwracacie uwagę by dopisujęc coś do posta robię to poprzez jego edycję. Uważam to za bardzo nietrafiony i prawdę mówięc wprowadzajęcy bałagan i brak przejrzystołci sposób. Wcale nie porzędkuje to niczego nie mówięc o tym, że tworzy się tasiemce a w przypadku większej ilołci zdjęę nie wiadomo do której częłci opisu są zdjęcia. Nie wiem dlaczego się przy tym upieracie skoro to w niczym nie usprawnia działania forum. Takie działanie miało by sens gdyby można było tekst przedzielaę zdjęciami a tak nie jest, zdjęcia załaduję się na koniec posta co czyni go nieczytelnym. Dobrze by było albo z takiej formy zrezygnowaę albo zrobię możliwołę przedzielania tekstu zdjęciami bo przez taki układ jak jest teraz wszystko jest nieczytelne. Przerysowujęc problem - to tak jak gdyby w gazecie na poczętku zrobię tekst a na ostatniej stronie wstawię zdjęcia😄 i zastanawiaj się człowieku, które zdjęcie odnosi sie do jakiej częłci tekstu?
Pozdrawiam Janek
popik10

Re: Edytowanie postów - przy wpisywaniu dalszego wętku.

Nieprzeczytany post autor: popik10 »

To forum jest specyficzne. Jest relatywnie mało aktywnych użytkowników przez co niektóre wętki mogę tak wyględaę. Możemy spróbowaę takiej formy o jakiej piszesz. Może będzie czytelniej.
Awatar użytkownika
Jan

Piotrek specyficzne to mało powiedziane - to najlepsze specyficzne forum lutnicze w Polsce!!! Ale ta edycja psu na budę jako zasada, ona ma sens w sytuacji gdy coś przemyłlimy i chcemy poprawię a nie jako zasada pisania postów. Taka formuła bardzo zmniejsza przejrzystołę trełci. Ciężko jest mieę w pamięci cały post i dopasowywaę po jego przeczytaniu obrazki załęczone na dole.
Pozdrawiam Janek
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Istnieje też inna możliwołę polepszajęca czytelnołę trełci w odniesieniu do zdjęę. Wystarczy je ponumerowaę i stosowaę odnołniki w tekłcie. Wiem, że jest to trochę utrudnienie, ale nie zaburzy przejrzystołci. Tak myłlę.
To będzie także stanowię dla nas adminów ułatwienie w przypadku scalania postów.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Awatar użytkownika
Jan

No pewnie Ryszard tylko po co sobie utrudniaę życie i dalej musicie kombinowaę i scalaę coś co tak naprawdę niczemu nie służy, dalej jest to moim zdaniem utrudnienie bo czytasz tekst a poęšłniej przewijasz go by szukaę zdjęcia - to kolejny półłrodek.
Pozdrawiam Janek
ODPOWIEDZ