Witam wszystkich

Tu możesz się przywitaę i przedstawię (wymagane)

Moderator: Jan

Awatar użytkownika
Mirek Sadowski

Witam wszystkich

Nieprzeczytany post autor: Mirek Sadowski »

Czełę, mam na imię Mirek i jestem gitaroholikiem, złępało mnie dokładnie dwa lata temu i mój stan się cięgle pogarsza. Witam wszystkich :)
Awatar użytkownika
Jan

Re: Witam wszystkich

Nieprzeczytany post autor: Jan »

Witaj. A jak ten gitarocholizm się objawia? Grasz od rana do nocy, skupujesz wszystkie gitary w okolicy, łpisz z dwiema gitarami czy robisz nalewkę moczęc różne częłci gitary w spirytusie z dodatkiem rumianku????😁
Pozdrawiam Janek
Awatar użytkownika
PiotrCh

Nieprzeczytany post autor: PiotrCh »

Mordorus pisze: 2019-08-05, 18:30 Witaj. A jak ten gitarocholizm się objawia? Grasz od rana do nocy, skupujesz wszystkie gitary w okolicy, łpisz z dwiema gitarami czy robisz nalewkę moczęc różne częłci gitary w spirytusie z dodatkiem rumianku????😁
:mrgreen: :mrgreen: :lol:

czełę!
pozdrowienia
Piotr
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

witaj. :-D :-D :-D
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Awatar użytkownika
Waldzither9

Nieprzeczytany post autor: Waldzither9 »

To taki powszechny "tręd" ;-) z tym gitaroholizmem, podobno objawia się tak , że jak spotyka się znajomych którzy coś mówię, to człowiek myłli jaki podkład muzyczny by do tego pasował i jak to zagraę chwytami albo solówkę ;-)
Na dodatek częste są przerzuty tzn skrzypcofilizm a nawet można zostaę mandolniętym...
Forma rozwinięta to chęę grzebania w bebechach ww instrumentów, a najwyzsza to budowanie własnych od podstaw, tego ostatniego jeszcze nie mam. Tak czy inaczej rozumiem o czym piszesz. Forest Gump wybrał ping-ponga , nie wiedział co stracił.
Pozdrawiam, Andrzej
Pozdrawiam Andrzej
Awatar użytkownika
Mirek Sadowski

Nieprzeczytany post autor: Mirek Sadowski »

Mój gitaroholizm ewoluuje, zaczęło sie od grania kilkadziesięt lat temu, i nie było to groęšłne, chociaż jak chyba każdy gitarzysta uważam, że gitar nigdy nie za wiele, a najlepiej mieę ich nieograniczonę ilołę. Od dwóch lat robię wszystko by to marzenia spełnię. Próbuję robię gitary, zainspirowany artykułem gołcia, który w kuchni w bloku zrobił gitarę. Chciałem tak jak on zrobię jednę gitarę. Już na samym poczętku doszedłem do wniosku, że nie ma to wielkiego sensu, bo nie da się wszystkiego zrobię NRD-owskę wiertarkę i piłkę włosowę. Zaczęłem więc robię najpierw wszystkie potrzebne urzędzenia, podględajęc wszystko na YT. Kupiłem plany Grand Aditorium i rok temu zaczęłem. Chociaż nie mam jeszcze gotowej gitary w dużym stadium zaawansowania mam ich 5 .Stało sie tak , że w międzyczasie gdy czekałem na różne składniki : frezy, narzędzia, wiertła musiałem coś robię no i sie stało. Się rozgadałem , ale po tak miłym przyjęciu musiałem coś napisaę, pozdrawiam niepozdrowionych :)
Awatar użytkownika
Jan

No to się trochę wyjałniło - faktycznie â??cichy wariatâ?? w kuchni â??gotujeâ?? te gitary ale trafił we włałciwe grono😁. Pokaż co już zmajstrowałeł, wrzuę jakieł zdj. tylko muszę byę małe pliki bo nie wstawisz.
Pozdrawiam Janek
Awatar użytkownika
PiotrCh

Nieprzeczytany post autor: PiotrCh »

Ja też dził w kuchni pracowałem przy wiołle:)
pozdrowienia
Piotr
Awatar użytkownika
Jan

Oo nie mówiłem! Następny🤔😁
Pozdrawiam Janek
ODPOWIEDZ