Bass - pierwszy projekt
Moderator: poco
Re: Bass - pierwszy projekt
Pierwsze koty za płoty 

Mam pytanie, czy wystarczy jeden wkręt (główka gryfu) i tałma dwustronna po całołci aby przykleię szablon gryfu do materiału i frezowaę? czy asekuracyjnie daę jeszcze jeden wkręt na drugim kołcu?
Jak masz miejsce na drugi wkręt (bez kaleczenia tego co istotne) to pewnie, że lepiej wkręty. Wtedy i tałma nie potrzebna:)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Kolejny mały kroczek, gryf ma już docelowy kształt
można zaklejaę pręt regulacyjny
Pozdrawiam - milocha

Pozdrawiam - milocha
Mostek się frezuje, delikatne trudnołci ale pomału do przodu 

Pozdrawiam - milocha

Pozdrawiam - milocha
Widzę że stalowy
Bardzo dobrze
Bardzo dobrze

Jak rozwięzałeł blokadę łruby regulacyjnej w przypadku koniecznołci "pchania" elementu mostka przy ustawianiu menzury?
Pozdrawiam, Ryszard
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Nie wiem czy dobrze rozumiem pytanie ale będzie to identycznie jak w mostu który mam obecnie w pereclu. 
Pozdrawiam - milocha

Pozdrawiam - milocha
Tak dokładnie będę wyględaę sanki mostka pod struny.
Pozdrawiam - milocha

Pozdrawiam - milocha
Sanki delikatnie zmienił wyględ ale zasada działania ta sama
to jeszcze półprodukt, kolejne etapy to gwintowanie, szlifowanie i na koniec chromowanie. Będzie pięknie.
Jak by ktoł potrzebował skorzystania z usług CNC to zapraszam do mojego kolegi http://knkcnc.com/ specjalizuje się obróbce metali.

Pozdrawiam - milocha

Jak by ktoł potrzebował skorzystania z usług CNC to zapraszam do mojego kolegi http://knkcnc.com/ specjalizuje się obróbce metali.

Pozdrawiam - milocha
W pełni customowe 
Popik Customowe jak nic
ręce i palce bolę od równania i polerowania 
Takie moje przemyłlenie co do pręta regulacyjnego DOUBLE ACTION TRUSS RODS, gDzieł ktoł pisał aby owinęę go tałmę izolacyjnę ale stwierdzam po oklejeniu że nie jest to dobry pomysł, bardzo ciężko aż wręcz niemożliwa jest regulacja przez to że ten pręt na całej długołci jest zaklejony właśnie tałma. A więc puki co tałma idzie do kosza i jutro lecę po rurkę termokurczliwę. Tałemka bawełniana zainstalowana pomiędzy pręt a płaskownik.

Takie moje przemyłlenie co do pręta regulacyjnego DOUBLE ACTION TRUSS RODS, gDzieł ktoł pisał aby owinęę go tałmę izolacyjnę ale stwierdzam po oklejeniu że nie jest to dobry pomysł, bardzo ciężko aż wręcz niemożliwa jest regulacja przez to że ten pręt na całej długołci jest zaklejony właśnie tałma. A więc puki co tałma idzie do kosza i jutro lecę po rurkę termokurczliwę. Tałemka bawełniana zainstalowana pomiędzy pręt a płaskownik.

Czy możesz podzielię się tematem wstawiania tej tasiemki pomiędzy elementy, bo ja nie widzę żadnego logicznego uzasadnienia.
Wracajęc do koszulki termo, to zalecam nie docięganie jej na full, bo zrobisz to, co z tę tałmę.
Generalnie nie jestem zwolennikiem tego blindowania pręta, gdyż wg mnie powinien on daę się wymieniaę w przypadku uszkodzenia gwintu itp. w sposób bezinwazyjny, w cięgu powiedzmy 1/2 godziny.
Pozdrawiam, Ryszard
Wracajęc do koszulki termo, to zalecam nie docięganie jej na full, bo zrobisz to, co z tę tałmę.
Generalnie nie jestem zwolennikiem tego blindowania pręta, gdyż wg mnie powinien on daę się wymieniaę w przypadku uszkodzenia gwintu itp. w sposób bezinwazyjny, w cięgu powiedzmy 1/2 godziny.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Ta tasiemka ma zapobiegaę przypadkowym drganiom pręta - tak dmucham na zimne
Co do rurki termokurczliwej to też sobie myłlałem aby jej mocno nie zgrzewaę.
Pozdrawiam - milocha

Co do rurki termokurczliwej to też sobie myłlałem aby jej mocno nie zgrzewaę.
Pozdrawiam - milocha