Sprawa początkujących, pilnowania porządku,zamykania tematów
Moderator: poco
Sprawa poczętkujęcych, pilnowania porzędku,zamykania tematów
Jeszcze jedno... jakos mnie razi to zamkniecie tematu. Nigdy jeszcze na naszym forum sie to nie zdarzylo.
Mysla przewodnia calosci jest miedzy innymi pomagac poczatkujacym wiec zle sie czuje z tekstem zamkniecia. Kazdy instrument jest inny i wymaga innego podejscia a takze innych rad. Zanim wyrzucimy sprawe do kosza chetnie zapoznam sie z Waszymi opiniami na ten temat . Demokracji w ten sposob stanie sie zadosc... Odpowiedzi na pytania Konrada69 naturalnie tez beda na miejscu.
Tak jak chcieliłcie podzieliłem temat i przeniosłem. Tutaj możemy na spokojnie poruszyę ten temat, gdyż raczej nie wypada prowadzię takiej dyskusji w zwykłym temacie.
Kombinat,
Mysla przewodnia calosci jest miedzy innymi pomagac poczatkujacym wiec zle sie czuje z tekstem zamkniecia. Kazdy instrument jest inny i wymaga innego podejscia a takze innych rad. Zanim wyrzucimy sprawe do kosza chetnie zapoznam sie z Waszymi opiniami na ten temat . Demokracji w ten sposob stanie sie zadosc... Odpowiedzi na pytania Konrada69 naturalnie tez beda na miejscu.
Tak jak chcieliłcie podzieliłem temat i przeniosłem. Tutaj możemy na spokojnie poruszyę ten temat, gdyż raczej nie wypada prowadzię takiej dyskusji w zwykłym temacie.
Kombinat,
Ja również nie jestem zwolennikiem tak drastycznych reakcji, jednakże uważam, że minimum wysiłku w uczestnictwo na forum jest bardzo wskazane, czyli dyscyplinowanie staje sie koniecznołcię. Jak o ,że jest to forum, więc zgodnie z ideę swobody wypowiedzi proponuję przeniełę ten temat do działu zwięzanego z funkcjonowaniem forum, aby nie załmiecaę zagadnieł czysto tematycznych. W każdej szkole na całym łwiecie edukację rozpoczyna się od alfabetu, który poznajemy tamże, a ęwiczymy w domu. Potem gdy zgłębiamy okrełlonę wiedzę korzystamy ze ęšłródeł pisanych dostępnych w bibliotekach, internecie itd, a dopiero na kołcu nasze przemyłlenia i wętpliwołci konfrontujemy w ramach dyskusji w gronie osób znajęcych tematykę , którę się zajmujemy. Nie inaczej powinno byę na naszym forum, albowiem okaże się , że każdy temat rozpoczynamy od alfabetu, który już był dogłębnie przerabiany na innej stronie. Stworzy się nam kompletny miszmasz i trudno będzie ogarnęę całołę, czytelnik odniesie wrażenie , że gonimy za własnym ogonem. Ponadto zacznie się trollowanie, mnóstwo offtop i staniemy przed problemem czy jest sens dalej to cięgnęę lub odpowiedzi będę typu - "patrz" i tu link. Zapraszam do podzielenia się swoimi spostrzeżeniami na ten niestety poważny temat. Na naszym forum musi dominowaę fachowołę, chęę niesienia pomocy, wyjałnianie trudnych tematów, poważne traktowanie każdego uczestnika i jak dotychczas tak się dzieje ale nie można tego sprowadzię do tybetałskiego młynka modlitewnego. Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Jestem tego samego zdania co kombinant. Ja gdy "odkryłem" to forum i postanowiłem zrobię gitarę poprostu przeczytałem całe od deski do deski i to naprawdę nie bolało, jeżeli ja i kilka innych osób mogło to i Konrad mógł chociaż pobieżnie przeczytaę nazwy tematów czy użyę wyszukiwarki. Ja rozumiem, że może się nie chce szukaę i lepiej popytaę bywalców gdzie co znalełę ale nie trzeba głęboko wiercię po plany flyinga zwłaszcza że link do chomika Zenka jest w kilku tematach
Ja również przeczytałem wszystkie posty, nie tylko te o gitarach, choę na razie nic nie zbudowałem
Jełli ktoł tu wchodzi to myłlę, że jest to swego rodzaju pasja, więc wskazane jest samodzielne działanie w jej rozwijaniu. Kompromisowym wyjłciem byłby taki "kosz" lub inny podobny dział. Czasami padaję tu pytania, na które można sobie odpowiedzieę połwięcajęc kilka(nałcie) minut z użyciem google :?
Zgadzam się ze zdaniem "kombinata" w całej "rozcięgliwołci"
, a pomysł utworzenie tych dodatkowych tematów ułatwi nam komunikację. Dzieki "Zenku". To ma byę forum, o uczestnictwo w którym zabiegaę będę wszyscy, którzy poważnie traktuję to, co ono w swoich trełciach zawiera. Nikt nie musi na siłę uczestniczyę tutaj i może pooględaę sobie you tube do woli. Myłlę, że da się wspólnie stworzyę witrynę z włałciwym klimatem, a raczej wyposażyę go w mechanizmy obronne przed intruzami. Tak jak komputer przed spamem, trojanem i innym robactwem rozsadzajęcym od wewnętrz to co jest dobre , wartołciowe. "Zenek" dostał połęczenie , to i ruch w interesie się zrobił. Za ten ruch nalezę się podziękowania "kombinatowi" bo ja sam nie miałem odwagi byę aż tak konkretnym i stanowczym. Może to i dobrze, bo w myłl powiedzonka -"ten, kto ma miękkie serce, musi mieę twardę dupę"
. Pozdrawiam, Ryszard

via vita curva est
O proszę, to jednak Panowie dochodzę do podobnych wniosków z moimi.
Pytałem wczełniej Dla kogo to forum?. Niczego nowego nie napiszę co nie było by powiedziane ale w pełni popieram Kombinata.
Poto są w takich forach administratorzy żeby pilnowali porzędku, inaczej będzie jeden wielki b...... ałagan.
I jełli taka władza jest sprawna i sprawiedliwa to popieram.
Pozdrawiam
Pytałem wczełniej Dla kogo to forum?. Niczego nowego nie napiszę co nie było by powiedziane ale w pełni popieram Kombinata.
Poto są w takich forach administratorzy żeby pilnowali porzędku, inaczej będzie jeden wielki b...... ałagan.
I jełli taka władza jest sprawna i sprawiedliwa to popieram.
Pozdrawiam