spalted klon/jawor
Moderator: Jan
spalted klon/jawor
Mam na zbyciu trochę wyjętkowego drewna na topy i tyły gitar w rodzaju spalted. Tym, którzy wiedzę z czym to się je, polecam, albowiem jest ono ze wszech miar dekoracyjne. Tym ,którzy nie wiedzę napomknę, że drewno to wymaga stabilizacji poprzez nasączenie, najlepiej żywicę epoksydowę , a z tego, co wiem, to najczęłciej wymieniana jest epidian 652. Na zdjęciach bez wymiarów są obie strony takiego seta. Gabaryty w większołci pokrywaję wymiary znanych wzorców modeli gitar, a w tych z przywieszkami można znaleźć takie, które wydadzę i top i tył. Wszystkie składaję się z dwu częłci. Drewno z tych bez numerów ma wilgotnołę ok 14%, a te z numerkami ok. 9%. Sezonowane jest w warunkach naturalnych i w domu ok 4 lat.
Pozdrawiam, Ryszard
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Re: spalted klon/jawor
Ryszard - dla mnie komplet z tego zdjęcia odłóż:) download/file.php?id=11554&mode=view
Nr zdjęcia 9797. Dokładnie ten - namierzysz go? Napisz mi jakie ma wymiary.
Nr zdjęcia 9797. Dokładnie ten - namierzysz go? Napisz mi jakie ma wymiary.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Wymiary 210 x 300 x 600 (góra/dół/długołę), czyli razem po złożeniu 420 x 600 x 600. Grubołę jedna łrednio 7-10 mm. Już odłożyłem.
Będę jeszcze w ofercie kliny na archtopy i jeden wielkołcię wiolonczeli wraz z boczkami.
Pozdrawiam, Ryszard

Będę jeszcze w ofercie kliny na archtopy i jeden wielkołcię wiolonczeli wraz z boczkami.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Chłopaki chcę robię archtopy może który weęšłmie 

Dawaj Ryszard fotki tych klinów. Piotrek planuje archtopa to pewnie czeka 
Fajne te spalted klony. Na topy elektryków, basów jak znalazł. Ci co nie wiedzę jak to ładnie wyględa pod lakierem - to niech żałuję

Fajne te spalted klony. Na topy elektryków, basów jak znalazł. Ci co nie wiedzę jak to ładnie wyględa pod lakierem - to niech żałuję

pozdrowienia
Piotr
Piotr
-
To już pewnie na priva.
Ja już mam zestawiki.
W tym filmie nawet gołcie nie żywicuję materiału.
Ja już mam zestawiki.
W tym filmie nawet gołcie nie żywicuję materiału.
Ryszard podaj mi wymiary i cenę na priv kompletu ze zdjęcia nr9788. Komplecik oznaczony małymi cyframi 6. arabskimi.
Jestem trochę pod kreskę ale może się skuszę.
Pozdrawiam Paweł B.
Jestem trochę pod kreskę ale może się skuszę.
Pozdrawiam Paweł B.
Wymiary 6 - tki, to 160 x 300 x 700, grubołę 12 i 13 mm, czyli po złożeniu 320x 600 x 700.
Pozdrawiam, Ryszard
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
-
Poproszę na prv. o wymiary i cenę za Komplet z 2 zdjęcia liczęc od góry.
ĚżyczÄ miĹego dnia
RafaĹ
RafaĹ
To jest to samo drewno, co na pierwszym, tylko z przodu i z tyłu fotki nr 2. Wymiar 300x 300x 600, grubołę 10 i 12 mm.Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est