Witam wszystkich użytkowników forum ! Nazywam się Aleksander i nie jestem lutnikiem ani muzykiem ale chcę poznaę łwiat twórców instrumentów. Zajmuje się hobbystycznie jedynie rysunkiem i malarstwem zał z muzykę mam doświadczenie tylko podczas nucenia pod prysznicem jednakże pokładam nadzieję, że zmieni się to dzięki temu forum.
Zawitałem tutaj głównie przez cytrę, nabytek sprzed kilku dni. Instrument jest zabytkowy i może będzie potrzebował renowacji, ale nie znam się na tym i liczę na pomoc płynęcę z wiedzy zgromadzonej na lutniczym forum. Oczywiłcie zamierzam nauczyę się graę na cytrze, planuję też wprowadzię w niej kilka zmian, niezbyt inwazyjnych - co myłlicie o marxophonie? Według mnie nadaje cytrze orientalny dęšłwięk i właśnie w tę stronę w przyszłołci planuje zawędrowaę, o ile dowiem się jak owy marxophone wykonaę
Witaj Aleksander twoje życie już nie będzie takie samo od momentu jak zawitałeł do nas na forum prędzej czy póęšłniej zaczniesz myłleę o budowie swojego instrumentu, pierwszy krok już zrobiłeł zapisujęc się na forum lutnicze
Jan pisze: 2020-08-14, 06:19
prędzej czy póęšłniej zaczniesz myłleę o budowie swojego instrumentu
Włałnie na to liczę, dzięki wielkie. Na poczętek muszę zanurkowaę w forum i dowiedzieę się nieco więcej o narzędziach, całe szczęłcie w słowniku pojęę jest zgromadzona spora ich częłę więc nie powinno byę tak trudno
Zatem wsiękaj w przepastne zasoby forumowej wiedzy tajemnej poukładanej tematycznie w działach by łatwiej było odnaleęšłę to co cię interesuje. Jest tego naprawdę sporo więc za rok się słyszymy taki żart ale dobrze by było przed zadaniem pytania sprawdzaę czy nie było to sto razy omawiane na forum (przeględarka forumowa tematów).