Stratocaster
Moderator: poco
Re: Stratocaster
Tak Symbiosis. Szełciostrunowę i ołmiostrunowę potraktowałem tak samo ale efekt jest różny bo słoje były zupełnie inaczej rozmieszczone i ten barwnik z grainfillera nie penetruje za głęboko. bardziej brudzi niż barwi więc mocniej papierem łciernym i schodzi.
Pozdrawiam.
DR4MA.
DR4MA.
-
Piotr a wcięcie na brzuszek robisz w â??płaskimâ?? profilu ?
ĚżyczÄ miĹego dnia
RafaĹ
RafaĹ
Nie do kołca. Jak robi się z płaskim profilem (pobocznica stożka) to krawędęšłwychodzi bardzo połamana/pogięta. Więc szukam kompromisu:) Ja to robię rzeęšłbięc ręcznie i wychodzi mi to co wychodzi spod cykliny łabędziej szyjki 

pozdrowienia
Piotr
Piotr
Skołczyłem korpus i gryf. Korpus będzie jeszcze polerowany, gryf już jest docelowy, tylna częłę szyjki wypolerowana z olejem lnianym, główka, stopa i podstrunnica - truoil. Trzeba przymierzyę się już do składania w całołę. To jest relic, drewno nie ucierpiało, postarzanie dotyczy jedynie koloru. Całołę jest w tonacji bręzów z odcieniami bursztynu (kilka kolorów przeplatanych i mieszanych), balans bieli fotki nie oddaje naturalnych odcieni, gotowę gitarę sfotografuję w porzędnym ołwietleniu.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
-
Będzie 5 strun? 
Prawdziwy relic
Bym powiedział takę Piotrkowa wyszła.
Ten typ tak ma
Prawdziwy relic
Ten typ tak ma
Mostek będzie miał protezę
tylko szukam takiej, która błyłnie jak złoty zęb na gębie 
No co ja zrobię, że mnie się takie podobaję

No co ja zrobię, że mnie się takie podobaję

pozdrowienia
Piotr
Piotr
Piotrze a co ona taka w ciapy .To tym tru oilem robiłeł .5 strun dla Piotrka styknie ,jak sie nauczy graę to i 6 założy 

A co za różnica ile strun ma gitara co na łcianie wisi? 
Ciapy?? To nie są żadne ciapy
Tak zrobiłem, że zeskrobałem częłę truoila z kolorem do żywego. Ale to nie koniec, właśnie nakisiłem utleniacza i tam gdzie żywe drewno to "zrobię ję na szaro" 
Edyta:
Koniec relikowania korpusu, jestem zadowolony z efektu. Wiem, że relikowanie gitar to dla częłci łrodowiska nieporozumienie. Jednak jest spora grupa ludzi, którzy taki efekt rozumieję (potrzebę) i ja się do nich zaliczam

Ciapy?? To nie są żadne ciapy

Edyta:
Koniec relikowania korpusu, jestem zadowolony z efektu. Wiem, że relikowanie gitar to dla częłci łrodowiska nieporozumienie. Jednak jest spora grupa ludzi, którzy taki efekt rozumieję (potrzebę) i ja się do nich zaliczam

pozdrowienia
Piotr
Piotr
Elegancko wyględa :p
No elegant
Taki czysty i pachnęcy:) Zapięę stringi i na bal
:D:D:D

pozdrowienia
Piotr
Piotr
Ja nie wiedziałem że takie założenia miałeł .A teraz ję utlenisz ?PiotrCh pisze: 2020-11-11, 16:58 A co za różnica ile strun ma gitara co na łcianie wisi?
Ciapy?? To nie są żadne ciapyTak zrobiłem, że zeskrobałem częłę truoila z kolorem do żywego. Ale to nie koniec, właśnie nakisiłem utleniacza i tam gdzie żywe drewno to "zrobię ję na szaro"
Edyta:
Koniec relikowania korpusu, jestem zadowolony z efektu. Wiem, że relikowanie gitar to dla częłci łrodowiska nieporozumienie. Jednak jest spora grupa ludzi, którzy taki efekt rozumieję (potrzebę) i ja się do nich zaliczam![]()
Piotr doszła PW ?popik10 pisze: 2020-11-10, 21:58 Będzie 5 strun?
Prawdziwy relic
Ten typ tak ma![]()
Wróciłem do strata. Skręciłem całołę, strun nie mogę zapięę bo mostek jeszcze nie gotowy, ale jestem zadowolony, bo wszystko fajnie siadło na miejscu;)
W zanadrzu czeka kolejny strat. Jełli ten to Dzieł - to ten drugi to będzie wieczorowa pora
W zasadzie też jest już do skręcania, ale poczekam na pierwszego bo chcę sprawdzię połęczenia, które zastosowałem. Znalazłem w sieci schemat, który nazywa się blender. Ma za zadanie mieszaę balans pomiędzy skrajnymi pikapami. Jak fajnie mi to zagra to w drugim tak samo polutuję pikapy.
W zanadrzu czeka kolejny strat. Jełli ten to Dzieł - to ten drugi to będzie wieczorowa pora

pozdrowienia
Piotr
Piotr
Zmiany koncepcji?
O wykończenie chodzi
O wykończenie chodzi