Popieram uwagę na temat solery. Faktycznie może ona zaburzyę geometrię gitary zbudowanej bez niej. Co do pomysłu wymiany płyty wierzchniej, to nie jestem do niego przekonany. Szkoda czasu na takę metamorfozę. Niech Defil będzie Defilem. Można tutaj coś poprawię, poduczyę się trochę w stosowaniu narzędzi itd. Skoro jednak planujesz budowę gitary od podstaw, to wtedy będziesz miał o wiele większe pole do popisu i możliwołę stworzenia instrumentu zgodnie ze sztukę.
Tutaj wymieniłbym lub poprawił belki, ogarnęł geometrię poprawiajęc podstrunnicę i w kołcu, potrenował wykałczanie gitary. Można się czegoś nauczyę.
Nie wiem jak się powinno pracowaę ze sklejkę, lecz usuwanie warstwy od zewnętrz chyba nie wchodzi w grę. Doszlifujesz się lub dostrugasz do warstwy kleju. Jakbył chciał ję cieniowaę to od jej wewnętrznej strony.
Zrobiłem cytomierz jak na załęczonych obrazkach. Czujnik zegarowy da się kupię za kilkadziesięt złotych. Zamiast niego można też użyę suwmiarki, choę w takiej wersji odczyt pomiaru zajmuje więcej czasu. Jak widaę, urzędzenie to powstało z odpadów. Spełnia swoje zadanie, a nie kosztowało mnie nic.
2.JPG
IMGN7072.JPG
IMGN7073.JPG