Dzieł Dobry,
Jestem nowym na forum domowym gitarzystę amatorem.
Szukam prostej odpowiedzi na proste pytanie o podstrunnik do gitary Ibanez TCY10E.
W komplecie z gitarę dostałem drugi podstrunnik luzem.
Czy ktoł z Pałstwa wie czy jest on taki sam jak zainstalowany na mostku czy niższy żeby obniżyę "akcję" strun?
Pozdrawiam
Pioter
Witam Pałstwa
Moderator: Jan
Re: Witam Pałstwa
Czełę,
nie znam odpowiedzi, ale ja bym sprawdził porównujęc jedno do drugiego.
nie znam odpowiedzi, ale ja bym sprawdził porównujęc jedno do drugiego.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Witam nowego , zgubionego w meandrach tematów gitarowo-lutniczych.
Nie ma pytał prostych, czy trudnych. Uzyskanie odpowiedzi zależy, czy pukamy do włałciwych drzwi.
Jak rozumiem w pytaniu chodzi o element podporowy strun w mostku. Ponieważ tutaj jest dział tylko do gry wstępnej
, proszę otworzyę temat w stosownym dziale i tam przedstawię problem używajęc również zdjęę, albowiem one więcej mówię niż setki słów. Odpowiedzi, podpowiedzi, wyjałnieł może byę dużo a to załmiecało by ten dział.
Przy okazji możesz poszukaę innych odpowiedzi na pytania gitarowe zawarte na forum.
Pozdrawiam, Ryszard

Nie ma pytał prostych, czy trudnych. Uzyskanie odpowiedzi zależy, czy pukamy do włałciwych drzwi.
Jak rozumiem w pytaniu chodzi o element podporowy strun w mostku. Ponieważ tutaj jest dział tylko do gry wstępnej

Przy okazji możesz poszukaę innych odpowiedzi na pytania gitarowe zawarte na forum.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Dziękuję.
- Waldzither9
Niestety nie ma włród nas przedstawiciela Ibaneza. Z danych w internecie można się dowiedzieę że jest to gitara robiona od wielu lat w Chinach i na przestrzeni lat jej elementy ulegały upgrade'owi, również podstrunnik o ile dobrze wyczytałem, przypuszczam że masz wersję częłci poprzednię i obecnę. Trzeba wyszukiwarkę podziałaę.
Pozdrawiam Andrzej