Dzień Dobry,
Jestem nowym na forum domowym gitarzystą amatorem.
Szukam prostej odpowiedzi na proste pytanie o podstrunnik do gitary Ibanez TCY10E.
W komplecie z gitarą dostałem drugi podstrunnik luzem.
Czy ktoś z Państwa wie czy jest on taki sam jak zainstalowany na mostku czy niższy żeby obniżyć "akcję" strun?
Pozdrawiam
Pioter
Witam Państwa
Moderator: Jan
Re: Witam Państwa
Cześć,
nie znam odpowiedzi, ale ja bym sprawdził porównując jedno do drugiego.
nie znam odpowiedzi, ale ja bym sprawdził porównując jedno do drugiego.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Witam nowego , zgubionego w meandrach tematów gitarowo-lutniczych.
Nie ma pytań prostych, czy trudnych. Uzyskanie odpowiedzi zależy, czy pukamy do właściwych drzwi.
Jak rozumiem w pytaniu chodzi o element podporowy strun w mostku. Ponieważ tutaj jest dział tylko do gry wstępnej , proszę otworzyć temat w stosownym dziale i tam przedstawić problem używając również zdjęć, albowiem one więcej mówią niż setki słów. Odpowiedzi, podpowiedzi, wyjaśnień może być dużo a to zaśmiecało by ten dział.
Przy okazji możesz poszukać innych odpowiedzi na pytania gitarowe zawarte na forum.
Pozdrawiam, Ryszard
Nie ma pytań prostych, czy trudnych. Uzyskanie odpowiedzi zależy, czy pukamy do właściwych drzwi.
Jak rozumiem w pytaniu chodzi o element podporowy strun w mostku. Ponieważ tutaj jest dział tylko do gry wstępnej , proszę otworzyć temat w stosownym dziale i tam przedstawić problem używając również zdjęć, albowiem one więcej mówią niż setki słów. Odpowiedzi, podpowiedzi, wyjaśnień może być dużo a to zaśmiecało by ten dział.
Przy okazji możesz poszukać innych odpowiedzi na pytania gitarowe zawarte na forum.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Dziękuję.
- Waldzither9
Niestety nie ma wśród nas przedstawiciela Ibaneza. Z danych w internecie można się dowiedzieć że jest to gitara robiona od wielu lat w Chinach i na przestrzeni lat jej elementy ulegały upgrade'owi, również podstrunnik o ile dobrze wyczytałem, przypuszczam że masz wersję części poprzednią i obecną. Trzeba wyszukiwarką podziałać.
Pozdrawiam Andrzej