Witam. Gitarka powoli się stabilizuje więc myłlę że nie długo będę mógł ję daę jakiemuł muzykowi do ogrania i nagrania.
Muszę wyjałnię jeszcze jednę sprawę. Gitara została troszkę pomniejszona jełli chodzi o wymiary i posiada skalę 31cali. Myłlę że następna będzie zgodna z planami . Teraz jednak muszę jeszcze sobie poradzię z tym gryfem do basu 6-cio strunowego. Na razie rozrysowuję plan i zobaczę co powie inwestor. Zaczyna mnie ta praca wcięgaę i nie wiem czy nie będzie dalszych rożnych pomysłów. Na emeryturze to dobry pomysł na nudę.
Edon pisze: 2021-03-25, 22:05
Witam. Gitarka powoli się stabilizuje więc myłlę że nie długo będę mógł ję daę jakiemuł muzykowi do ogrania i nagrania.
Muszę wyjałnię jeszcze jednę sprawę. Gitara została troszkę pomniejszona jełli chodzi o wymiary i posiada skalę 31cali. Myłlę że następna będzie zgodna z planami . Teraz jednak muszę jeszcze sobie poradzię z tym gryfem do basu 6-cio strunowego. Na razie rozrysowuję plan i zobaczę co powie inwestor. Zaczyna mnie ta praca wcięgaę i nie wiem czy nie będzie dalszych rożnych pomysłów. Na emeryturze to dobry pomysł na nudę.
Jaki jest szacunkowy koszt tej gitary? Trudno mi to sobie nawet wyobrazię. Czy możesz zasugerowaę?
Jęłli chodzi o koszt to to częłci mnie kosztowały w granicach 700-900zł szczegółowo tego nie liczyłem. A że ten który chciał by mu ję wykonaę wyjechał do USA i trudno z nim o kontakt więc będę chciał ję sprzedaę w granicach 1200zł.
Ale największa frajda to była praca z Wami i przyjemnołę stworzenia czegoś. W tej chwili pracuję nad 2 basami tj. pięcio i szełciostrunowym. Mam praktycznie wykonane gryfy do obu . Będę jak przy Riku szły przez cały instrument. Spróbowałem w obu zamontowaę po dwa pręty i muszę stwierdzię że regulacja jest dużo lepsza niż przy tych z jednym. Dobrze i szybko reaguję na regulację. Zamontowałem tak jak to było opisane na forum w równej odległołci od skraju gryfu czyli idę w stosunku do siebie pod kętem. Jak będę miał zdęcia do pokazania to wstawię. Pzdr.
Pewnie warta więcej ale w rezultacie zleceniodawca jak zobaczył zdjęcia to wysłał pieniędze i rodzinka ję odebrała. Tak jak mówiłem wczełniej teraz ten bas 6 strun i przy okazji 5 strunowy. Nie wiem czy dalej pisaę na ich temat tutaj czy temat przeniełę do innego działu.
P1080537.JPG
Ta mandolinka to tak przy okazji chciałem sprawdzię czy w większym rozmiarze będzie to co mam w głowie żeby zrobię.
Mandolina wybrzmiewa w jakił tam sposób, i gram by nie drażnię domowników graniem na przesterze itp. ale to nie to co pudło mandoliny normalnej. Ta dziurka to po prostu takie wykończenie w przyszłołci może tam przyjłę albo diament lub kawałek bursztynu. Ja chętnie bym udostępnił próbki gry na tej mandolinie to byłcie nie uwierzyli jakie różne style muzyki można na niej zagraę. Nagranie wykonane przez zaprzyjażnionego gitarzystę.
Tylko musiałbym przesłaę na maila bo za duży plik i tu nie przejdzie. Czekam na maile od tych którzy chcę tego posłuchaę.