Kilka słów na powitanie

Tu możesz się przywitaę i przedstawię (wymagane)

Moderator: Jan

Awatar użytkownika
Sceadugenga

Kilka słów na powitanie

Nieprzeczytany post autor: Sceadugenga »

Witam wszystkich,

Nazywam się Sceadugenga i nie jestem lutnikiem :-) Covidowa sytuacja sprawiła, że z desperacji postanowiłem wrócię do młoDziełczego marzenia, tzn. samodzielnego wykonania gitary basowej (a może dwóch). Na poczętek, dla wprawy, chciałem jednak zaczęę od lekkiego podrasowania mojego Precla.

Dalsze plany to budowa hybrydy Precision-Jazz. Nie mam na myłli typowego PJa, lecz korpus Precla, przystawki i gryf Jazza.

A już super dalekosiężne plany to zrobienie kopii Steinbergera Spirit XT-2. Wiem, że budzi mieszane odczucia, ale jakoł nie może mi wyjłę z głowy wspomnienie Rogera Glovera grajęcego na Steinbergerze chyba podczas trasy "The Battle Rages On".

Mam nadzieję, że nie będę zadawał super głupich pytał, ale moja wiedza to kilka miesięcy czytania forów i oględania materiałów na YT. Niestety z racji tego, że nie mam własnego warsztatu, będę musiał w pewnej mierze polegaę na prefabrykatach, albo fachowej pomocy.
Awatar użytkownika
Jan

Re: Kilka słów na powitanie

Nieprzeczytany post autor: Jan »

Witaj. Trafiłeł we włałciwe miejsce. Jest tu trochę osób, którym udało się spełnię marzenie podobne do twojego.
Pozdrawiam Janek
ODPOWIEDZ