Postanowiłem wykonaę top ze zbrojeniem kratownicowym, choę wstępnie narysowałem Torresa to po namyłle wygumowałem naniesione linie i zaprojektowałem a póęšłniej naniosłem na top nowy wzór belkowania kratownicowego w wolnej interpretacji dokonał Smallmana. Gitary z takim zbrojeniem uważane są za bardzo głołne i nadajęce się bardzo dobrze do grania unpluged w salach koncertowych. Częłę opiniujęcych twierdzi, że tracę na głębii i brzmieniu ale za to są głołne, Ja mam zamiar sprawdzię to organoleptycznie
Torreso Hausery już robiłem i wiem co po nich oczekiwaę a taka "kratka" to jest gratka
Jaka jest grubołę płyty? Ostatnio znalazłem informację, że takie ożebrowanie stosuje się dla bardzo płaskich płyt o grubołci w zakresie od 1,0 do 1,5 mm.
Jakie zastępcze przecież to rasowy klasyk będzie i to w dodatku nowoczesnołcię zalatujęcy taki - trendy
No niestety ten projekt jakoł słabo idzie ale też płyta jest najbardziej skomplikowana jeżeli chodzi o wykonanie. Muszę jeszcze zrobię klamry na każdym krzyżujęcym się połęczeniu a to żmudna i precyzyjna robota. Póęšłniej każde takie oklamrowane połęczenie obrobię i oszlifowaę - na tę płytę schodzi bardzo dużo czasu w porównaniu do innych zbrojeł.