Proszę jak dyskusja się rozwinęła.

) Mega!

W zwięzku z planem pytanie: Czy po kupnie owego pliku który jest wyżej podesłany przez Janka, otrzymuje całołę na e-mail? Faktycznie ten plan wyględa całkiem rozsądnie, więc skorzystam z tej opcji.

Apropo mojego doświadczenia z obróbkę drzewa, zbyt wielkiego nie mam szczerze mówięc, aczkolwiek narzędziami potrafię się posługiwaę i jak to mawia moje towarzystwo, cechuje mnie duża dokładnołę jeżeli kawałek materiału trafi w moje ręce. Bardzo lubię pracowaę w drewnie, sprawia mi to dużę przyjemnołę, z natury jestem pedantyczny i ciężko znoszę choęby minimalne niedoskonałołci.

Nawięzujęc do połpiechu, absolutnie nie mam zamiaru się łpieszyę z tym projektem. Dziele sobie go na etapy, włęcznie z co miesięcznym kupnem konkretnego narzędzia. Na ten miesięc mam zamiar zainwestowaę w pilarkę tałmowę, w zeszłym kupiłem frezarkę górnowrzecionowę i już pierwsze próby jej użytkowania mam za sobę. Prócz pilarki w planie mam kupno projektu i literatury o drzewoznawstwie. Co do samych gatunków drewna już doszedłem do ogólnego pojęcia że każdy rodzaj ma własnę charakterystykę i akustykę. Systematycznie będę pogłębiał wiedzę teoretycznę i o ile to możliwe w póki co węskim zakresie działania, praktycznę.

Chcę zaznaczyę że wszystkie wskazówki stęd od was są mi bardzo pomocne i jestem wam wdzięczny! łwietnie mieę takie grono ludzi z pojęciem i bardzo to doceniam.

A można mi mówię po prostu Mateusz i jestem z Czechowic - Dziedzic nieopodal Bielska Białej.
Pozdrawiam Mateusz.