Prołba o pomoc
Moderator: poco
Prołba o pomoc
Witam Wszystkich. Na poczętek przyznam szczerze że jest to pierwszy mój temat. Nie wiem czy dobry dział wybrałem. Proszę o nakierowanie mnie gdzie szukaę tematów zwięzanych z moim pytaniem. Mam gitarę klasycznę trochę po przejłciach. Czy macie jakieł sposoby na rysy i inne uszkodzenia zwięzane z eksploatację instrumentu. Zamieszczam zdjęcia. Pytanie czy pasta polerska załatwi sprawę??? Proszę o sugestie i naprowadzenie na odpowiednie tematy.

- SebastianL
Re: Prołba o pomoc
Pasta polerska nie pomoże z tak głębokimi rysami i wgnieceniami, a z odpryskami z rantu to już w ogóle. Nie znam się na naprawach lakierów syntetycznych, ale przypuszczam, że trzeba by tu uzupełnię powłokę i wyrównaę ileł razy. Ogólnie temat czasochłonny.

Czas nie jest tu jakęł przeszkodę. Będę w takim razie szukał tematów o lakierach syntetycznych, uzupełnianiu i wyrównywaniu powłoki lakieru. Dziękuję SebastianL za pierwszę podpowiedęšł. Wszystko co będzie się działo dalej z gitarę będę zamieszczał. Oczywiłcie proszę o dalsze sugestie i pomoc.

- 
				informatkot
Dołę dobrze w uzupełnianiu ubytków w lakierze syntetycznym sprawdzaję się kleje typu superglue. Można â??zalewaęâ?? warstwami. Jak dobrze wyschnie najlepiej kilka dni - da się nawet polerowaę. Jest trochę na ten temat filmików na YouTube.

ĚżyczÄ miĹego dnia 
RafaĹ

RafaĹ
Informatkot (Rafale) - dziękuję za kolejny trop. Oczywiłcie poszukam takich filmików na YT. Pozdrawiam.

- 
				informatkot
Informatkot - znalazłem go i kilka innych  ten akurat jest od słynnego StewMac. Dziękuję jeszcze raz.
  ten akurat jest od słynnego StewMac. Dziękuję jeszcze raz.