postanowiłem wrzucię prace dotyczęce prototypu. Jest to wzór zaczerppniety z lutni lecz z dnem płytowym nie kolebkowym. Zrobiłem własny system (jeszcze nie w pełni gotowy) akustyczny. Na razie przesyłam prace które wykonałem i jak to mniej więcej będzie wyględaę w przyszłołci. Prosił bym aby forumowicze podsyłali nazwy na ten instrument bo naprawdę mam pustkę w głowie.
Zapowiada sie ciekawie...
Dobrze by bylo , gdybys napisal jakie drewna wchodza tu w gre. Ile strun bedzie miala ta lutnia , ile progow , jakie strojenie , slowem wszystkie mozliwe dane. No i nic tylko czekac na dalsze zdjecia.
Drewno wyględa mi na łwierk - ale znawcę nie jestem...
a swoję drogę gitarka wyględa jak kropla (wody) - może nazwę zaczerpnęę z tego, na pewno w jakimł języku brzmi to pięknie.....
jak myłlicie czy do gitary z pudłem pasuje bambus?? na dno i górę,a boki z klonu...
jestem tak cholernie ciekaw że chyba się przymierze do tego - chyba nikt czegoś takiego nie robił....
boczki mogły by byę z klonu a górna i dolna płyta z bambusa - zrobione z listewek to fakt, a pudło wzmocnię klonem... tak se myłlę ale to tylko tak mi teraz przyszło do głowy - ciekawołę i tyle...
....sandałki są oki tylko fajnie przypasiły do klimatu haha