Sąk w podstrunnicy - problem.

Dyskusje na temat budowy gitar elektrycznych.

Moderator: poco

bobpl

Sęk w podstrunnicy - problem.

Nieprzeczytany post autor: bobpl »

Bry
Wiem, ze to forum basowe, ale znajomy ma elektryka i taki 'babolek'. (włałciwie to sprzedał i kupujęcy jakił cyrk robi z powodu rzekomego sąka w gitarze). "Babolek" był widoczny na zdjęciu w aukcji którę wystawił, a teraz kupujęcy jakieł problemy robi - kupił wiosło za 3 stówy i oczekuje jakołci conajmniej fenderowskiego customa :D

Także, moze mi ktos powiedziec co to jest? :)
Obrazek

Wyględa mi na ptasie oczko, sąki w gitarkach inaczej wyględaję. Ale czekam na innę opinię.

(mile widziana opinia lutnika / kogoł, kto ogarnia temat. Calołę ma srednicę moze z 2mm - w kołcu to 20/21 próg stratocastera, nie wystaje ani nie ma ostrych krawędzi - mi wyględa na jakieł zawirowanie słojów a nie sąk).

pozdro!

PS - tak, wiem ze lipne zdjęcie. Ale pytam, bo znajomy w potrzebie jest. W mojej opinii nie ma to wpływu na brzmienie gitary - ani nie wypada, zalakierowane jest w kołcu, a w tym miejscu już pręt się kołczy także drewno nie pracuje - no nie ma opcji, żeby z tym sie coś stało. Ale opinię warto się podeprzeę.

Nabywca chce towar reklamowac, takze szukamy podparcia naszej tezy o odrzuceniu reklamacji - gdyż takie 'zawirowanie' nie wpływa nijak na brzmienei gitarki ani na wygode - sam na tym wiołle grałem u kumpla parenałcie razy także problemu nie widzę, gitarka ma z 5 lat, takze jak miałoby wyleęšłę to juz by wylazło raczej, czyż nie?
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

Po pierwsze to forum lutnicze a nie basowe, po drugie - tez mi to wyglada na jakieł oczko a nie na sąk. Może to byc jakał tłusta plama nawet która się wżarla w drewno bo widaę,ze chyba konserwacja ta podstrunnica nie grzeszy. Olejcie gołcia. Za takę kase nie ma co narzekaę.
Zenek_Spawacz

Nieprzeczytany post autor: Zenek_Spawacz »

Ja bym jeszcze rozszerzyl gradacje Piniastego...
- Po pierwsze , to mamy zwyczaj przedstawiania sie na forum....
- po drugie , nie jest to forum basowe...
- po trzecie fotografia typu "mikro" nie jest w stanie oddac wiernie problemu...
- po czwarte , fakt przy cenie 300 plnow , "wydziwianie" jest nie na miejscu..
itd itd itd ...
ODPOWIEDZ