NOL
Moderator: poco
NOL
Z ostatniej chwili! Włałnie przed chwila (godzina 0:05) równolegle do mojego bloku przeleciał niezidentyfikowany obiekt. Bez kitu. łwietlista kula zapierdzielała idealnie prosto z niewiarygodnę prędkołcię. Po drodze walnęła jeszcze dwa zygzaki. Widzieliłmy to we dwójkę. Prędkołę lotu, te zygzaki oraz brak jakiegokolwiek dęšłwięku eliminuje samoloty, stacje kosmiczne i satelity. Nie wiem czy ktos jeszcze to widział ale sie dowiem.
PS>To moja trzecia tego typu obserwacja w życiu.
PS>To moja trzecia tego typu obserwacja w życiu.
Nie widziałem nigdy takich zjawisk, ale jestem za tym ,aby uznaę, że istnieję. Przeczytałem sporo na temat UFO, niewytłumaczalnych zdarzeł, obiektów pozostawionych przez cywilizacje, "arki przymierza" itd. Tak samo uważam, że człowiek jako taki nie jest do kołca wytworem ewolucji, a raczej produktem inżynierii genetycznej - na ile lat datuje się człowieka na ziemi, a na ile inne zwierzęta, to czy jest możliwe takie szybkie przejłcie z poziomu do pionu i osięgnięcie poziomu współczesnego homo ledwo sapiens
.
Zatem można się doszukiwaę udziału cywilizacji pozaziemskich w tworzeniu inteligencji na planecie Ziemia. Gdyby spojrzeę przez pryzmat obecnych produkcji filmowych, w których pokazuje się kolonie karne dla istot ludzkich tworzone poprzez zasiedlanie innych planet, to właśnie taki efekt kołcowy jest możliwy do przewidzenia. To co wydaje się byę fantazję szybko staje się faktem. Wystarczy poczytaę J.Verne, S.Lema i podobnych pisarzy. Dalej idęc, a raczej bliżej, to ile pytał będzie trzeba zadaę i szukaę odpowiedzi czytajęc Biblię! Nie wspomnę o innych Dziełach Talmud, Tora, Koran, Wedy, Stary i Nowy Testament, Sury, itd., które to zawieraję opisy i zapisy tego, czego istnienia nie potrafimy uzasadnię na gruncie współczesnej wiedzy. A jak wyjałnia się niewyjałnione pozostałołci kultury i sztuki wymarłych cywilizacji Majów, Inków, Azteków, wyspy Wielkanocnej ..... . Można by tak wiele godzin. Aby zaczęto się tym interesowaę i aby ujrzały światło dzienne informacje o tym potrzebni byli ludzie typu Danikena. Gdyby jeszcze udostępniono zasoby drukowane biblioteki Watykanu, to dopiero by była rewolucja!
Pozdrawiam Ryszard
Ale wywołałeł wilka z lasu!
I jeszcze to na podpałkę
http://www.iluminaci.pl/2012/zaklamana- ... n-danikena
i jeszcze to teraz znalazłem
http://niewyjasnione-zjawiska.w.interia.pl/erich.html

Zatem można się doszukiwaę udziału cywilizacji pozaziemskich w tworzeniu inteligencji na planecie Ziemia. Gdyby spojrzeę przez pryzmat obecnych produkcji filmowych, w których pokazuje się kolonie karne dla istot ludzkich tworzone poprzez zasiedlanie innych planet, to właśnie taki efekt kołcowy jest możliwy do przewidzenia. To co wydaje się byę fantazję szybko staje się faktem. Wystarczy poczytaę J.Verne, S.Lema i podobnych pisarzy. Dalej idęc, a raczej bliżej, to ile pytał będzie trzeba zadaę i szukaę odpowiedzi czytajęc Biblię! Nie wspomnę o innych Dziełach Talmud, Tora, Koran, Wedy, Stary i Nowy Testament, Sury, itd., które to zawieraję opisy i zapisy tego, czego istnienia nie potrafimy uzasadnię na gruncie współczesnej wiedzy. A jak wyjałnia się niewyjałnione pozostałołci kultury i sztuki wymarłych cywilizacji Majów, Inków, Azteków, wyspy Wielkanocnej ..... . Można by tak wiele godzin. Aby zaczęto się tym interesowaę i aby ujrzały światło dzienne informacje o tym potrzebni byli ludzie typu Danikena. Gdyby jeszcze udostępniono zasoby drukowane biblioteki Watykanu, to dopiero by była rewolucja!
Pozdrawiam Ryszard
Ale wywołałeł wilka z lasu!
I jeszcze to na podpałkę

http://www.iluminaci.pl/2012/zaklamana- ... n-danikena
i jeszcze to teraz znalazłem
http://niewyjasnione-zjawiska.w.interia.pl/erich.html
via vita curva est
- palisander
tak. To moja tzrecia tego typu obserwacja w zyciu jak pisalem, Wczełniej też były to dwa kuliste obiekty z czego jeden leciał tak jak ten wczoraj - bardzo szybko i zniknal, a drugi bardzo wysoko i zygzakowato co wyględało jakby między gwiazdami lawirowal. Ale twojego trójkętnego obiektu chyba nie przebiję.kombinat pisze:Zazdroszczę obserwacji, to zawsze jest emocjonujęceNawet jełli da się to zupełnie racjonalnie wyjałnię
Taaa. ok 2 km nad ziemięMakowy pisze:Koty jak nic. U mnie też szaleję.

czyżbył oględał serię "Starożytni kosmici" ? jeżeli nie to bardzo polecam. Mozna na chomiku cale serie sciagac.poco pisze:Dalej idęc, a raczej bliżej, to ile pytał będzie trzeba zadaę i szukaę odpowiedzi czytajęc Biblię! Nie wspomnę o innych Dziełach Talmud, Tora, Koran, Wedy, Stary i Nowy Testament, Sury, itd., które to zawieraję opisy i zapisy tego, czego istnienia nie potrafimy uzasadnię na gruncie współczesnej wiedzy. A jak wyjałnia się niewyjałnione pozostałołci kultury i sztuki wymarłych cywilizacji Majów, Inków, Azteków, wyspy Wielkanocnej ..... . Można by tak wiele godzin. Aby zaczęto się tym interesowaę i aby ujrzały światło dzienne informacje o tym potrzebni byli ludzie typu Danikena.
nawet nie wiedzialem,ze znajdę tu też takich pasjonatów jak ja. przyznam sie,że mam w rodzinie kuzyna, który się tym zajmuje w sumie juz zawodowo. Porzucił nawet swój dotychczasowy zawód nauczyciela, żeby sie połwięcic temu. On to ma dopiero co opowiadaę. Rózne obserwacje, Wylatowo, kręgi, niewyjałnione zjawiska... wyobrażasz sobie co sie dzieje jak się dorwiemy na jakieł rodzinnej imprezie?poco pisze:Ale wywołałeł wilka z lasu!

Ostatnio zmieniony 2012-06-10, 13:50 przez Piniu, łącznie zmieniany 1 raz.
Takie zjawiska są znane od dawna ,niektórzy nazywaję to piorunem kulistym inni mówię że są to tzw Orby . Tu jest fragment filmu który widziałem kiedyś na kanale Discovery , na którym widaę jak takie orby tworzę kręgi w zbożu http://www.youtube.com/watch?v=MGOxby_w ... re=related Co dziwne autorem tych zdjęę jest pewna pani profesor z Oxfordu która latami badała to zjawisko . Zresztę internet jest pełen tego typu filmów ,mniej lub bardziej wiarygodnych . Proponuję jeszczę zajrzeę do wiki pod hasło " Foo fighter " ( nie chodzi mi o kapelę
) http://pl.wikipedia.org/wiki/Foo_fighter

Widziałem z nię wywiad i ten film w całołci , a tych filmów są setki i 99 % to fejki. I nie twierdzę że ten jest oryginalny .
A nawięzujęc do tematu Ufo to mnie najbardziej dziwi to że w dobie elektroniki ,gdzie każdy ma aparat cyfrowy w tel tych filmów (wiarygodnych ) wcale nie przybywa . Większołę nagrał jest jeszcze gorszej jakołci niż kiedyś i bardziej przypominaję beret rzucony w górę niż Ufo .
Kiedyś też czytywałem Erich-a Von Danikena , chociaż teraz po latach uważam że jego księżki są bardzo nie obiektywne , używa tylko tych argumentów które pasuję do jego teorii a to co do nich nie pasuje delikatnie mówięę przemilcza . Jednak jedno mu trzeba przyznaę że na jego księżkach wychowało się większołę współczesnych naukowców .
A nawięzujęc do tematu Ufo to mnie najbardziej dziwi to że w dobie elektroniki ,gdzie każdy ma aparat cyfrowy w tel tych filmów (wiarygodnych ) wcale nie przybywa . Większołę nagrał jest jeszcze gorszej jakołci niż kiedyś i bardziej przypominaję beret rzucony w górę niż Ufo .

- palisander
Może to było coś takiego.... ???
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... mlAW_1hgT8
Chłopaki nieęšłle się bawię na tym filmie, aż skóra momentami cierpnie.... jak się oględa. Ale zdjęcia za to fantastyczne i krajobrazy. Przyznaje też, że zastrzyk adrenaliny musi byę przy tym niesamowity.... no i zdrowo uzależniaę...
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... mlAW_1hgT8
Chłopaki nieęšłle się bawię na tym filmie, aż skóra momentami cierpnie.... jak się oględa. Ale zdjęcia za to fantastyczne i krajobrazy. Przyznaje też, że zastrzyk adrenaliny musi byę przy tym niesamowity.... no i zdrowo uzależniaę...

podstawa to dokĹadnoĹÄ
Co do kosmitów (jakkolwiek dziecinna to nazwa), to wierzę, nie neguję itd. Ale jełli potrafię pokonaę galaktykę z prędkołcię umożliwiajęcę powrót w rozsądnym czasie, to po kiego diabła jeszcze po drodze depczę zboże?
Mit kręgów w zbożach już obalono, bodajże najpierw w Anglii, do czego przyznała się dwójka przyjaciół. A ci, którzy nadal wierzę, że to niewykonalne dla człowieka, chyba nigdy się nie bawili cyrklem i linijkę na lekcjach matematyki.
Do zrobienia jakiegokolwiek wzoru w zbożu potrzeba:
- sznurka
- kilku słupków/ kijków
- deski do wygniatania zboża
- i wiedzy na poziomie gimnazjum o geometrii

Mit kręgów w zbożach już obalono, bodajże najpierw w Anglii, do czego przyznała się dwójka przyjaciół. A ci, którzy nadal wierzę, że to niewykonalne dla człowieka, chyba nigdy się nie bawili cyrklem i linijkę na lekcjach matematyki.
- sznurka
- kilku słupków/ kijków

Dodajęc do tego powszechny dostęp do wirtualnych scen i programów graficznych, to coraz trudniej uwierzyę, że dobrej jakołci filmy są prawdziwe. Na własnym podwórku można nagraę film, na którym jakikolwiek samochód zmienia się w transformersa i ucieka przed chrzczonym paliwem:) Wystarczy trochę talentu.Andrzej pisze:(...)najbardziej dziwi to że w dobie elektroniki ,gdzie każdy ma aparat cyfrowy w tel tych filmów (wiarygodnych ) wcale nie przybywa . Większołę nagrał jest jeszcze gorszej jakołci niż kiedyś i bardziej przypominaję beret rzucony w górę niż Ufo(...)
Bzdura. Poczytaj sobie o anomaliach zboża po czymł takim. Zgadza się,że nie wszystkie kręgi s a prawdziwe, bo dowcipnisie się zawsze znajda, ale można je łatwo odróżnię właśnie po tych anomaliach i równym położeniu.Ender pisze:Mit kręgów w zbożach już obalono, bodajże najpierw w Anglii, do czego przyznała się dwójka przyjaciół. A ci, którzy nadal wierzę, że to niewykonalne dla człowieka, chyba nigdy się nie bawili cyrklem i linijkę na lekcjach matematyki.
- sznurka
- kilku słupków/ kijków
Tych dwóch kolesi - słyszałem, oględałem.. chcieli byę sławni po prostu.