OK
http://milesi-milan.pl/
Zpragnęłem mieę twarde szkło n a gitarze, żeby się nic nie wgniotło i żeby był super połysk.
Szukałem długo, robiłem testy różnych lakierów przy okazji malowania różnych przedmiotów w domu.
(np jak mi gołę cyklinował parkiet to mi zrobił 4 próbki obok siebie różnych 4 lakierów wszystkie do dupy, miękkie)
W kołcu znalazłem w necie firme Milesi -milan i zadzwoniłem do warszawy pogadałem z technologiem co oczekuję i gołę
mi zaproponował jakił tam produkt o z numerkami w nazwie

poliestrowy 5 składnikowy
więc tak
NAjpierw taki podkład przygotowuje się z dwóch częłci 50/50 i po wymieszaniu maluje się drewno oni to nazywaję katalizator
przeęšłroczysta ciecz bardzo wodnista po wyschnięciu jest dołę twardy.
Teoretycznie trzeba by całołę pomalowaę kilka razy do wypełnienia porów.
potem szlif 350
następnie lakier włałciwy: mieszamy dokładnie 2 % utwardzacza z odmierzonę porcję lakieru, następnie 2% następnego utwardzacz (jeden przeęšłroczysty jeden fioletowy)
NIE MOęšłĽNA TEGO WYMIESZAę NARAZ BO MOęšłĽE WYBUCHNęę!!!!!!!!!!
Możemy dodaę trochę rozpuszczalnika żeby była odpowiednia lepkołę.
Od wymieszania mamy około 30 -40 minut na pomalowanie i umycie pistoletu!!!
Po tym czasie lakier zaczyna żelowaę i już nic nie wolno dotykaę na gitarze bo się spierdzieli.
jeżeli zostanie gDzieł w słoiku jakał duża porcja lakieru to trzeba wylaę gDzieł na płasko żeby się nie zapalił (naprawdę!!)
Można malowaę "mokro na mokro" czyli po 30 minutach jeszcze jednę warstwę
POtem 2 doby schnięcia szlifowanie nierównołci na klocku i powtarzamy malowanie do momentu gdy wszystko będzie idealne
Po ostatnim malowaniu szlifujemy wodnym 2000 i potem polerowanie pastami polerskimi.
To było moje pierwsze takie lakierowanie, malowałem pistoletem elektrycznym i wyszło niefajnie bo miałem za rzadki lakier i i mi trochę zalewek wyszło
ale nie ważne.
Lakier jest twardy i się nawet łwieci
Lakier bardzo trujęcy i szkodliwy!!!!!!!!!!!!
i niebezpieczny, może się zapalię!!!!!
to tyle
Potem dopiszę dokładnie symbole poszczególnych komponentów
BArdzo mnie interesuję te lakiery ICA
Będęšłcie tak dobrzy i sprawdęšłcie jak to działa