Witam wszystkich!
Jestem nowy na forum, więc przy okazji chciałbym się przywitaę. Na imię mam Adrian, gram na basie od około 8 miesięcy, dzięki kumplom z zespołu (oni mnie namówili jak i nauczyli, chociaż daleko mi do perfekcji). Lutnictwem zaczęłem się interesowaę jakił miesięc temu, miałem okazję pomóc w składaniu basu lutniczego. Jako, że od czegoś trzeba zaczęę, chciałbym stworzyę swój własny korpus basowy. Będę go robił głównie sam, chociaż pomocy w razie czego będę miał dużo. Jednak mam pewien problem, z którym zwracam się do Was, drodzy forumowicze. A mianowicie, swój pierwszy korpus zaplanowałem zrobię z mahoniu lub jesionu. Chciałbym, abyłcie polecili mi jakił na prawdę miły dla oka korpus, który pasuje do główki od Ibanezów (jak np. GSR 180,190,200 etc.), gdyż aktualnie zrobiłem już taki. Jeżeli zły dział, najmocniej przepraszam już z góry, jednak "ciekawe konstrukcje" wydaje mi się najbardziej odpowiednim do tego. Mile widziane załęczone schematy. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
Korpus basowy
Moderator: poco