Fender Telecaster REPLICA
Moderator: Jan
Gitarka ładnie wykonana chociaż ten lakier na główce coś chyba nie ten poler ma
Ta czarna gałka od przełęcznika to totalne nieporozumienie. Nie wiem czemu takę zaprojektowali. Szybko ja wymienisz na taka od strata. Ja też tak zrobiłem (i nie tylko ja) bo cięgle o nię zahaczałem i trudno było nię szybko przełęczyę picki podczas grania.
A poza tym wytłumaczcie mi jaki jest sens robięc samemu gitarę - kopię naklejania naklejek z logiem producenta oryginału, naklejek typu custom-shop, numerów itp. Przecież na dobrę sprawę to złamanie prawa jest, bo loga są zastrzeżone.

A poza tym wytłumaczcie mi jaki jest sens robięc samemu gitarę - kopię naklejania naklejek z logiem producenta oryginału, naklejek typu custom-shop, numerów itp. Przecież na dobrę sprawę to złamanie prawa jest, bo loga są zastrzeżone.
Gryf nie był polerowany, a lakierowanie jest moję piętę Achillesa. Czarna gałka specjalnie założona, Tele Hat, oryginalnę też mam, nie zmienię.
Jak zrobię swoję gitarę, tak od podstaw, z własnym kształtem i w ogóle to wtedy zamieszczę swoje logo, imię i nazwisko, obwód klaty i wzrost. Jeżeli robię wiosło i chcę się w jakił sposób zbliżyę do oryginału...
Masz rację, loga są zastrzeżone, tak jak kształty korpusów itd...
Jak zrobię swoję gitarę, tak od podstaw, z własnym kształtem i w ogóle to wtedy zamieszczę swoje logo, imię i nazwisko, obwód klaty i wzrost. Jeżeli robię wiosło i chcę się w jakił sposób zbliżyę do oryginału...
Masz rację, loga są zastrzeżone, tak jak kształty korpusów itd...
Esperal, pięknę gitarkę zrobiłeł. Szkody jedynie że nie zrobiłeł takiej bogato ilustrowanej relacji z budowy jak w przypadku zrobionego przez Ciebie Las Paula. Tamta relacja była suuuuper i na pewno będę miał do Ciebie wiele pytał bo sam postanowiłem zrobię gitarę.
A może masz jakęł dokumentację etapowę z wykanania tego Telecastera i mógłbył ję przedstawię?
(niby są takie na zagranicznych forach np. mylespaul albo tdpri) ale 100 razy wolę poczytaę i popatrzeę na projekty polskie. I to nie tylko z powodu języka ale i specyfikę użytych materiałów (od zdobycia drewna po użytę chemię itd.)
A może masz jakęł dokumentację etapowę z wykanania tego Telecastera i mógłbył ję przedstawię?
(niby są takie na zagranicznych forach np. mylespaul albo tdpri) ale 100 razy wolę poczytaę i popatrzeę na projekty polskie. I to nie tylko z powodu języka ale i specyfikę użytych materiałów (od zdobycia drewna po użytę chemię itd.)