Ukulele soprano
Moderator: Jan
Re: Ukulele soprano
łwietne! Nie mam słów!
Dzięki koledzy, a taki przedłużony kołnierz to może jak bass rura zadziałaę:-)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz , tam na foto też jest ukulele trzeba tylko dobraę długołę kołnierza , zresztę od kiedy odrobina basu komuł zaszkodziłaPiotrCh pisze:Dzięki koledzy, a taki przedłużony kołnierz to może jak bass rura zadziałaę:-)

Ja pomyłlałem, że można by widoczny kerfing okleię obłogiem, tego samego gatunku drewna co boczki.
Andrzejowi chodziło zapewne o możliwołę korekty dęšłwięku przy użyciu metody podobnej do strojenia kolumn głołnikowych, a nie robienia z tego instrumentu basowego. Tak myłlę i tutaj podpisuję się, że to jest pomysł.
Może i nie bez kozery dało by się pobawię przy tej okazji stosujęc układ zmieniajęcy światło otworu - rodzaj przesłony, gdzie ograniczajęc i oznaczajęc to, można by zmieniaę barwę per analogia z kondensatorami w torze sygnału z elektryka.
Pozdrawiam, Ryszard
Może i nie bez kozery dało by się pobawię przy tej okazji stosujęc układ zmieniajęcy światło otworu - rodzaj przesłony, gdzie ograniczajęc i oznaczajęc to, można by zmieniaę barwę per analogia z kondensatorami w torze sygnału z elektryka.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Dokładnie Ryszard
Kiedyś wysokiej klasy kolumny głołnikowe np; Jamo miały takie ustrojstwo (rodzaj przesłony jak w aparacie fot) A podbicie tu i ówdzie częstotliwołci może mieę pozytywny skutek.

panowie - to ukulele soprano i ma dzwonię nie pohukiwaę

Ale szacun za innowacyjnołę w koncepcjach.
W kolumnach wszelkie tunele, rury i labirynty stroi się na dół i raczej psuje to dęšłwięk niż poprawia - z reguły oczywiłcie:-)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
ładny instrument gratuluje.
Nagraj jakęł próbkę brzmienia.
Nagraj jakęł próbkę brzmienia.
Dzięki kibic!
Myłlę, że tym razem nagram - bo jestem zadowolony;) Tylko nagram jak wstawie kołciany strunnik i jak struny się w kołkach ułożę i zacisnę - żeby stroiło przez całe nagranie;)
Myłlę, że tym razem nagram - bo jestem zadowolony;) Tylko nagram jak wstawie kołciany strunnik i jak struny się w kołkach ułożę i zacisnę - żeby stroiło przez całe nagranie;)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
-
boskie