Piła tałmowa z allegro?

Dyskusje na temat narzędzi używanych w lutnictwie.

Moderator: poco

poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

michau. Moc silnika pozwala na cięcie 1. grubszych elementów, 2. z większa prędkołcię, 3 nie przecięża się konstrukcji i samego brzeszczota. Inna sprawa, że powinno się mieę kilka na zmianę , gdyż nagrzewaję się przy cięciu i powinny byę wymieniane do wystudzenia - muszę odpoczęę :-D . Dalej idęc należy zamawiajęc piłę u producenta zapodaę mu jakie drewno będzie cięte, gdyż wtedy dobiorę podziałkę zębów, czyli ich ilołę na jednostkę długołci piły; szerokołę piły przynajmniej dwie, czyli węskę i szerokę do cięę rozdzielczych. Można oczywiłcie zamówię piłę uniwersalnę. Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Awatar użytkownika
michau25

Nieprzeczytany post autor: michau25 »

Ja czas na cięcie mam, gorzej z kasą na dobrę piłe a to bardzo pożyteczne narzedzie ;-)
Konkretnie chodziło mi o ten jesion bo z tego zamierzam uruchomię pierwszę produkcje :mrgreen:

Pewnie trzeba będzie kombinowac innymi narzędziami ;-)
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Zastanów się nad tym wydatkiem. Była na allegro i chyba jest piła tałmowa nowa o kole chyba fi250 lub większym za 750 zł. Popatrz. Zobacz też w piłach , ale w dom i ogród tam też są tanie np. taka Elem belgijska w zupełnołci będzie się nadawaę i za coś ok. 400 zł. Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Awatar użytkownika
michau25

Nieprzeczytany post autor: michau25 »

Widziałem w Castoramie tasmówke DEDRA za niecałe 500zł tyle że miała własnie 250W czyli malutko. Nie wiem czy ugryzie takiego jesiona, nie jest to mięczak :lol:
Bemol
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Bemol »

Odpułc sobie dedrę to szajs .Miałem wiertarkę stołowę tej firmy dostałem ję 100% nówcie w rozliczeniu. Straszny szajs, już nawet zupełne no-name-y były lepiej wykonane.Jeden znajomy skusił się na małę tokarkę do metalu też tej firmy nie wytrzymala nawet 3 miesięce hobbystycznego sporadycznego używania.
Wasyl

Nieprzeczytany post autor: Wasyl »

No to jak z tę mocę, ile powinna mieę??
ODPOWIEDZ