Pierwsza gitara - plany, przymiarki, wątpliwołci
Moderator: poco
Szkarada już wstępnie zmontowana. Wiem, że to niezgodne ze sztukę, ale chciałem sprawdzię, czy dalsze prace maję sens. I powiem tyle, że gitara gra - nawet trochę ciekawiej brzmi niż mój squier (na starej squierowej przystawce), chociaż wcięż za wysoka akcja strun. Ale jest wygodniejsza, ze względu na większe progi)
Teraz w spokoju mogę ję rozmontowaę wykołczyę i do boju.
Teraz w spokoju mogę ję rozmontowaę wykołczyę i do boju.
- palisander
Czekałem na to pytanie... Normalnie byłem pewien, że ktoł o to zapyta 
Odpowiedęšłjest prosta - szpachla.
Ta gitarka ma w sobie znacznie więcej kwiatków. Ale i tak... to dla ęwiczeł. Dokołczę ję bo się uparłem - ale z pewnołcię nie jest to produkt na eksport
W planach jest kolejna. Z tym, że:
1. Będzie to na pewno NTB. Bo to, co odwaliłem z gniazdem gryfu i z samym gryfem to... jak łpiewał Freddy Mercury: it's a kind of magic.
2. Podstrunnicę kupię z naciętymi już progami - bo to dla mnie za wiele. (wyjdzie mnie taniej kupię 4 podstrunnice niż piłę do progów.
3. Nie dam żadnemu stolarzowi kleię drewna

Odpowiedęšłjest prosta - szpachla.
Ta gitarka ma w sobie znacznie więcej kwiatków. Ale i tak... to dla ęwiczeł. Dokołczę ję bo się uparłem - ale z pewnołcię nie jest to produkt na eksport

W planach jest kolejna. Z tym, że:
1. Będzie to na pewno NTB. Bo to, co odwaliłem z gniazdem gryfu i z samym gryfem to... jak łpiewał Freddy Mercury: it's a kind of magic.
2. Podstrunnicę kupię z naciętymi już progami - bo to dla mnie za wiele. (wyjdzie mnie taniej kupię 4 podstrunnice niż piłę do progów.
3. Nie dam żadnemu stolarzowi kleię drewna

- palisander
No i jeszcze jedno... jak będziesz wiercił dziurki pod struny przez korpus to zrób szablon...
Cół krzywo nieco wyszły i chyba nie w linii są... Ale... pierwsze koty za płoty. Przy następnej już będziesz mędrzejszy o wiele spraw praktycznych. Grunt, żeby wycięgaę wnioski i nie powielaę tych samych błędów. 

podstawa to dokĹadnoĹÄ
- palisander