O, dzięki. I przepraszam

Oł obrotu jest na łożyskach igiełkowych, na pierwszym z wrzuconych zrzutów modelu jest mniej-więcej opisana lokalizacja.
Pomysł łożysk najpierw wzięł się z Kahlera - ale choę ich pomysł z roleczkami jest niezły, wcięż są to dodatkowe elementy - a ja chciałem ich redukcji. Potem podejrzałem Strandbergi, ale też mi się one do kołca nie podobaję z tym aluminiowym korpusem i tunerami dla gitar headless... W kołcu mi się rzuciła w oczy Sophia 2:22.
Czyli tak: łożyskowanie jest a'la Strandberg tak na prawdę, sprężyny pod mostem tremolo mocowane do jego podstawy zamiast od tyłu do korpusu - to Kahler, a metoda na poprowadzenie strun, regulację intonacji to Sophia. Do tego dodałem jeszcze oł obrotu, która pozwala mi na regulację akcji strun przy mołcie bez żadnych podkładek, i tę blokadkę z tyłu... A to chyba sam wymyłliłem?
Pracuję zazwyczaj w Autodesk Inventor

EDIT: Toczę obecnie bój wewnętrzny i zewnętrzny o przetworniki... Wydumałem sobie zestaw z gitar Petrucci'ego wzbogacony o singla w takiej konfiguracji, jak ma Steve Morse w modelu Y2D. Rozrysowałem sobie też dołę nietypowy układ przełęczania przetworników, ( a przynajmniej tak się mi wydaje, bo jeszcze z takim się nie spotkałem ) . Problem tylko w tym, że DiMarzio obecnie stoi, GuitarProject w ogóle nie potrafiło mi okrełlię kiedy cokolwiek może się ruszyę, chłopaki z Rocktone maję jednego Illuminatora na stanie, ale model pod gryf zapowiadaję na połowę czerwca najwczełniej. Virtual Solo - singiel o dołę sporym sygnale wyjłciowym - to w ogóle niewiadoma. Na eBay'u w UK też zapasy już stopniały, a ceny wysyłek z USA poszybowały... To tyle, jeżeli chodzi o bój zewnętrzny.
I teraz bój wewnętrzny - co z tym fantem zrobię? Skoro wszystko już w zasadzie jest w tej gitarze dziwaczne, to może nie warto się miotaę i szukaę po łwiecie konkretnych przetworników... Kiedyś mogę je wymienię. Ostatnio w ogóle trochę bardziej w Morse'a stronę uciekłem. Może mi ktoł dołwiadczony na polu przetwornikowym podpowie, cóż z tym fantem zrobię? coś customowo-krajowego może?...
Skleiłem gryf. Ręczki to mi się trochę trzęsły ( z nerwów