Pozdrawiam.
Moderator: poco
Ja napiszę co innego: Dobrze,że sa ludzie , którzy chcę dzielię się wiedzę na takie tematy, bo co po tym,że ktos będzie chciał nauczyę się sztuki lutniczej jeżeli nie będzie nikogo, kto będzie chciał tę wiedzę przekazaę. Dobrze wszyscy wiemy,że lutnicy niechętnie dziela sie wiedzę i niechętnie zdradzaję rózne swoje techniki i tricki. Niech ktoł spróbuje sie dostaę na np. pomagiera do jakiegoł lutnika w celu nauczenia się czegoś - prawie niemożliwe, a ja tego nie rozumiem w ogóle, bo przecież tacy mistrzowie kiedyś odejda i kto po nich przejmie pałeczke? Tak bardzo chcę, żeby ich wiedza poszła na marne z nimi do grobu?? Wiem - odjechałem od tematu, ale nastrój w tym temacie i zdjęcia mnie do tych przemyłleł zmusiły. I dodam,że chwała temu forum,że powstało i że można się tu tyle dowiedzieę od dobrych ludzi. Mi sie zawsze marzyła taka sztuka, ale do czasu aż tu "wdepłem" żyłem w przekonaniu,że to niemozliwe dla zwykłego człowieczka, który nijak nie ma dostepu do odpowiednich mistrzów i ich warsztatów. Pozdrawiam.palisander pisze:Dobrze, że są młodzi ludzie , którzy mimo tej komercji, konsumpcji, kiczu i tandety która nas zewszęd zalewa i otacza bombardujęc nasze mózgi byle czym , gDzieł głęboko w sobie są w stanie odszukaę piękno i sens właśnie w takich zajęciach jakie wykonujesz