Komoda, witryna i szafka....

Pochwalcie się co jeszcze robicie / zrobiliłcie.
Awatar użytkownika
Esperal

Komoda, witryna i szafka....

Nieprzeczytany post autor: Esperal »

Jakieł 3 lata temu znudziły mi się standardowe meble które są do kupienia w sklepach, postanowiłem zrobię własnę komodę i witrynkę ;-)

Obrazek

Komoda wyszła dołę spora, jakieł 2 m długołci, 1,2 m wysokołci i 0,6 m głebokołci. Jej waga i 3-cie piętro....
Za to witrynka to już piórko ;-)

Obrazek

Ale ja w sumie nie o tym. Wszystkie moje wiosła wisiały dumnie na łcianie, a to najbardziej aktualnie ogrywane spoczywało sobie w futerale. Fajnie się to prezentowało, ale ten kurz... Postanowiłem temu zaradzię i powstał nowy "mebel".

Obrazek

"Mebel" w którym schowałem swoje skarby i jeszcze jest miejsce na dwie sztuki.

Obrazek
Obrazek

Przynajmniej się już nie kurzę :-D
popik10

Nieprzeczytany post autor: popik10 »

Prawie jak kapliczka :-D
Super.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
DR4MA

Nieprzeczytany post autor: DR4MA »

Bardzo Fajnie to wyględa. coś podobnego mam na etapie "wycięte wstepnie wyrzynarkę" :P:P:P
Pozdrawiam
Pozdrawiam.
DR4MA.
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

ładny rustykalny wyględ, ale ten "schowek, czyt. futerał zbiorczy na gitary" przy rzeęšłbionym meblu to jak dla mnie cholerny dysonans.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Ender

Nieprzeczytany post autor: Ender »

Wszystko ładnie, ale... ;-)
Komoda optycznie bardzo ciężka, brakuje czegoś, co poprawiło by proporcje. Wystarczyły by nogi moim zdaniem.
W witrynce dolne drzwiczki chyba lepiej by wyględały z płycinę w ramiaku. Szyba natomiast mogłaby mieę listwy w środku, ale nie jestem akurat pewien, czy pozytywnie wpłynęłoby to na ogólne wrażenie.
Dlaczego relikwie nie są za szybę, aby każdy mógł je podziwiaę? ;-)
Jednak generalne wrażenie bardzo pozytywne, gratuluję. Bejcę przecierałeł czy coś innego zastosowałeł?
Awatar użytkownika
Esperal

Nieprzeczytany post autor: Esperal »

Panie Ryszardzie, rzeęšłbiony mebel do moich "mebli" ma się jak ręcznik do ryby. Chodzi o to, że ten "futerał" musiał jakoł pasowaę do reszty gratów, inaczej rozwód, podział majętku (rapem 4 gitary), itp... :-D
Ender: ja już miałem propozycje co by całołę zrobię za szybę, razem z plecami a najlepiej żeby to stało na samiułkim środku, jak w muzeum :-D Bejcę delikatnie po pierwszej warstwie lakieru przetarłem oscylacyjnę.
DR4MA: faktycznie wyrzynarkę, ale takie było założenie. Jak chcesz dechę wycięę wyrzynarkę dołę prosto to musisz cięę z naddatkiem, przykręcię prosty kawał dechy do wymiaru i przejechaę frezarkę równiakiem z łożyskiem ;-)

Uwaga: na forum nie ma panów, pał, hrabiów, baronów i wszelkiej małci PT tylko koledzy; :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2012-07-14, 06:52 przez Esperal, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ