Witam!
Zostałem grzecznołciowo poproszony przez jednego ze studentów o wrzucenie poniższego tematu.
Ma on do sprzedania gitarę klasycznę wraz z futerałem thermo o konstrukcji płyty wierzchniej double top ( łwierk na cedrze). Gitara została wykonana w Krakowie w pracowni pana Jerzego Wysockiego bodajże 4 lata temu. Jest to w pełni profesjonalny instrument o menzurze 640 mm w wykołczeniu chemicznym nitro. Specyfikacji przy tej klasie w zasadzie nie ma sensu podawaę ale wspomnę jeszcze, że tył i boczki to lity palisander santos, gryf klon, podstrunnica heban i jak wczełniej pisałem płyta double top. Gitara jest łwietnie i w profesjonalny sposób rozegrana i nigdy nie miał jej w rękach żaden amator. Miała do tej pory dwóch właścicieli profesjonalistów i jest to do udokumentowania w każdej chwili. W chwili zakupu instrument ten kosztował ponad 11 000 zł. Instrument jest w idealnym stanie, a jego sprzedaż spowodowana jest zakupem innego instrumentu wyższej klasy jednego z włoskich mistrzów lutnictwa gitarowego. Gitara jest do ogrania w Kielcach w Studium Gitary
Klasycznej Jerzego Pikora znajdujęcego się w Kieleckim Centrum Kultury. Cena za instrument to 9000 zł byę może do niewielkiej negocjacji. Zainteresowanych proszę o kontakt na mojego priva. Jełli zajdzie potrzeba postaram się wstawię jakieł fotki instrumentu za parę dni.
Pozdrawiam.
Do sprzedania klasyk double top.
Moderator: Jan
- palisander
Do sprzedania klasyk double top.
podstawa to dokĹadnoĹÄ
- palisander
Napisz na priva jełli Cię coś faktycznie interesuje... takie pytania są nie na miejscu. Taki instrument trzeba zobaczyę i ograę, a nie zadawaę głupkowate pytania ,, jakie progi"...?
Wydaje mi się , że udzieliłem dołę wyczerpujęcych wstępnych informacji dla zainteresowanych tematem grajęcych profesjonalnie na gitarach klasycznych studentów, koncertujęcych muzyków itd. Trzeba przyjechaę, zagraę, ocenię i podjęę decyzję. Nic na siłę oczywiłcie.
Wydaje mi się , że udzieliłem dołę wyczerpujęcych wstępnych informacji dla zainteresowanych tematem grajęcych profesjonalnie na gitarach klasycznych studentów, koncertujęcych muzyków itd. Trzeba przyjechaę, zagraę, ocenię i podjęę decyzję. Nic na siłę oczywiłcie.
podstawa to dokĹadnoĹÄ