1. Jakie sa znaczace roznice pomiedzy ukladami aktywnymi a pasywanymi?
2. Jakie wady ma uklad aktywny?
Chodzi mi glownie o aktyw z dwoma przystawkami J i jedna bateria 9V oraz ekranami w komorach przystawek i w puszce z elektryka.
Aktyw vs. pasyw
Moderator: poco
Myłlę że rozpatrywanie które są lepsze a które nie to kwestia gustu i rodzaju muzyki którę chcemy graę
Osobiłcie mam jedne i drugie w gitarkach i jestem zadowolony z obydwóch rozwięzał. Aktywne używam do mocniejszego grania, a pasywy do lżejszej muzy, klarownej - oczywiłcie na pasywach też ostrzej pograsz, ale już nie tak (moim zdaniem)
Wady w aktywnych hmmm.. ponoę mało biorę brzmienia z dechy, niektórzy mówię nawet że daję martwe brzmienie - nie słychaę drewna... na aktywnych moim zadanie nie pogra się lekkiej i spokojnej muzy tutaj zdecydowanie pasywne.
Wad jako takich nie spotkałem (przynajmniej w hambie, bo nie wiem jak w singlach) , oczywiłcie mówimy o przetwornikach dobrych firm - za taniochy nie ręczę
żadnych szumów, brumów itd tylko mocne ostre brzmienie haha
Osobiłcie mam jedne i drugie w gitarkach i jestem zadowolony z obydwóch rozwięzał. Aktywne używam do mocniejszego grania, a pasywy do lżejszej muzy, klarownej - oczywiłcie na pasywach też ostrzej pograsz, ale już nie tak (moim zdaniem)
Wady w aktywnych hmmm.. ponoę mało biorę brzmienia z dechy, niektórzy mówię nawet że daję martwe brzmienie - nie słychaę drewna... na aktywnych moim zadanie nie pogra się lekkiej i spokojnej muzy tutaj zdecydowanie pasywne.
Wad jako takich nie spotkałem (przynajmniej w hambie, bo nie wiem jak w singlach) , oczywiłcie mówimy o przetwornikach dobrych firm - za taniochy nie ręczę

Osobiłcie mam preamp PROSIMA z allegro w mojej siódemce i mogę powiedzieę że jestem zadowolony. Taki preamp daje możliwołę przełęczania się między aktywem i pasywem w zależnołci od chęci. Preamp podbija dynamikę i wyzwala niuansy artykulacyjne(przy przesterze), wada lekkie minimalne przesterowanie na klinie.
Jak się ma przetworniki aktywne to nie da się przełęczyę w stan pasywny.
zależy kto co gra i lubi
Jak się ma przetworniki aktywne to nie da się przełęczyę w stan pasywny.
zależy kto co gra i lubi
Tak tak PowiedziaĹ szpak.
http://qooni.mooo.com/siodemka/
http://qooni.mooo.com/siodemka/
Gram na basówce, dokładniej Carvin na singlach
niestety brak do tego jakiegokolwiek audio, gram przez kompa na słuchawki
zmianę między active/passive mam w potencjometrze głołnołci [push and pull]
zasilane oczywiłcie jednę baterię 9V
Moim zdaniem z aktywnej mam nieco mocniejszy sygnał jednak i tak częłciej gram na pasywnej.
niestety brak do tego jakiegokolwiek audio, gram przez kompa na słuchawki
zmianę między active/passive mam w potencjometrze głołnołci [push and pull]
zasilane oczywiłcie jednę baterię 9V
Moim zdaniem z aktywnej mam nieco mocniejszy sygnał jednak i tak częłciej gram na pasywnej.