Elo,
zrobiłem projekt w autocadzie i chcę sobie go druknęę i nakleię, tylko mnie olłniło, że w ksero mogę nie mieę zainstalowanego cada i nie będzie jak
czyli trzeba przekonwertowaę to jakoł w skali 1:1 na jakił inny format.
Pytanie na jaki najlepiej i czym, bo w necie same gówniane konwertery, a tym cadowym co na bmp robi to nie wiem jak zrobię żeby trzymał skalę.
ęšłĽaden bmp tylko pdf.
Exportuj to z cada na pdf.
Masz grafikę wektorowę i tego się trzymaj. Przerabianie tego na raster to pomyłka.
Tak naprawdę w acrobat reader możesz gitarę wydrukowaę na formacie a4 w skali 1:1 jako składkę. Jest tam opcja markerów - czyli znaczków do składania kartki z kartkę i w ten sposób złożyę całołę.
Jak był miał problem z konwersję to podełlij plik.
Podełlij plik zrobię Ci pdf-a mniej roboty niż tłumaczenia.
Na przyszłołę poszukaj illustratora i w nim to przerób, czyta pliki dxf i eksportuje do pdf
Pozdrawiam
ech, nie wiem o co chodzi, wszędzie robiłem w skali 1:1 a gitara wyszła mi olbrzymia...
w podględzie wszystko cacy, wszystko by się zmiełciło na 4, ale w momencie jak każe jej drukowaę to wywala jakieł większe...
Ale chodzi o to, że już wszystko rozkminiłem
jest pdf, jest opcja "plakat" w adobe, że na 4 kartkach, w podględzie wszystko super, linie cięcia itp...
tylko teraz ęšłle drukuje...
Upewnij się, że masz wielkołę druku/powiększenie 100% i wyłęczone wszystkie dopasowania do marginesów itd. Innej możliwołci nie widzę skoro wszystko jest ok.