Kupne podstrunnice
Moderator: poco
Kupne podstrunnice
Witam, czy ktoł z Was próbował szczęłcia z kupnymi podstrunnicami takimi jak ta:
http://egitary.pl/?1,podstrunnica-klonowa-%28bas%29
Nie ma nabitych progów, tylko ponacinane i właśnie nie wiem czy warto coś takiego kupię :/ Cena nie jest za wysoka więc chyba warto. Wystarczy ponabijaę progi i gotowe.
http://egitary.pl/?1,podstrunnica-klonowa-%28bas%29
Nie ma nabitych progów, tylko ponacinane i właśnie nie wiem czy warto coś takiego kupię :/ Cena nie jest za wysoka więc chyba warto. Wystarczy ponabijaę progi i gotowe.
Albo tu http://www.8strun.pl/products.php?cat=3
(wiem, że to Roter - ale kupowałem drewno na gryf i było ok.transakcja przebiegła sprawnie)
(wiem, że to Roter - ale kupowałem drewno na gryf i było ok.transakcja przebiegła sprawnie)
nie da rady tego potwierdzię, bo nie ma już tamtego tematu, może znajdę zdjęcia
to było za czasów rotera jeszcze, w zamian tego mogę polecię zapytaę donkirk24 od nas z forum, z tego co pamiętam to on u nich kupował, a potem żalił się na forum, ale nie pamiętam co kupował
Roter to jest poprzednia nazwa tej firmy
to było za czasów rotera jeszcze, w zamian tego mogę polecię zapytaę donkirk24 od nas z forum, z tego co pamiętam to on u nich kupował, a potem żalił się na forum, ale nie pamiętam co kupował
Roter to jest poprzednia nazwa tej firmy
A się już wypowiem. Kupiłem u nich padouk na podstrunnice, drewno po 1 dniu było wygięte w każdę możliwę stronę także wyszło coś jak krzywe, powyginane wiertło(tak na przykładzie)
Fakt cena była kuszęca bo za 20 zl drewienko, poprosiłem o ponacinanie jej po d gibsonowskę menzurkę(24 3/4) i dupa, czy sie pomylili przy takim produkcie czy maję dziwne szablony... nie wiem. Drewno raczej pójdzie już tylko na markery do podstrunnicy i siodełka... Możliwe ze pomylili także menzure do gitary elektrycznej z gitarę akustycznę... nie wiem, ale to tylko 1 wpadka... Następnym razem sie tam osobiscie wybiorę i i sam poszukam tego co mnie bedzie zadowalaę(jeżeli oczywiłcie nie bd miał innej mozliwołci)
Fakt cena była kuszęca bo za 20 zl drewienko, poprosiłem o ponacinanie jej po d gibsonowskę menzurkę(24 3/4) i dupa, czy sie pomylili przy takim produkcie czy maję dziwne szablony... nie wiem. Drewno raczej pójdzie już tylko na markery do podstrunnicy i siodełka... Możliwe ze pomylili także menzure do gitary elektrycznej z gitarę akustycznę... nie wiem, ale to tylko 1 wpadka... Następnym razem sie tam osobiscie wybiorę i i sam poszukam tego co mnie bedzie zadowalaę(jeżeli oczywiłcie nie bd miał innej mozliwołci)

Z Waszych rozmów jasno wynika, że należy zaopatrzyę się w WILGOTNOłCIOMIERZ, a unikniecie wielu problemów. Jest to niezbędny sprzęt w pracach z drewnem. Jak niezbędny, to uważni czytelnicy forum sami się ju dowiedzieli, a niektórzy przekonali na własnej skórze.
Po zakupie i sprawdzeniu tego parametru masz możliwołę reklamacji towaru, a tak na marginesie, to należy żędaę od dostawcy podania tegoż w dokumentach nabycia. To nie jest drewno na więęšłbę dachowę.
Pozdrawiam, Ryszard
Po zakupie i sprawdzeniu tego parametru masz możliwołę reklamacji towaru, a tak na marginesie, to należy żędaę od dostawcy podania tegoż w dokumentach nabycia. To nie jest drewno na więęšłbę dachowę.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Co do mojego drewienka nie mam zarzutów. Nie wygina się, słoje w miarę proste. Na razie jeszcze go nie zamontowałem, bo cięgle nie ma mnie w domu. Może jak na ferie wrócę to się tym zajmę. Nie mam też wilgotnołciomierza więc nie wiem ile ma procent wilgotnołci ale po tełcie słuchowym (uderzeniu czymł twardym) mogę stwierdzię że mokre nie jest. Na razie nie mam żadnych zastrzeżeł.
Pozdrawiam i powodzenia
Pozdrawiam i powodzenia