Witam.
Nie ma to jak spoznione powitanie... krotko o sobie - informatyk, elektronik, gitarzysta ... z zamilowania naprawiacz gitar. Mieszkam w zielonej Irlandii w miasteczku Dundalk (gdzie o ile wyczytalem na forum mieszkal kiedys poco - szkoda ze Pana juz tu nie ma Panie Ryszardzie)
Pozdrawiam wszystkich.
Witam ;)
Moderator: Jan
- palisander
Witam screemera. Myłlę , że niezależnie od miejsca, gdzie się jest zamiłowanie do instrumentu pozostanie , a jeżeli jeszcze potrafi się go technicznie pielęgnowaę, to już jest lux.
ęšłĽyczę powodzenia w tych działaniach na ziemi irlandzkiej, chociaż jest tam trudno się przebię z uwagi na zamiłowanie Iroli do gitary i muzyki w ogóle. Sę na prawdę dobrzy.
Polecam Redypenny pub na drodze do Ardee, gdzie co sobotę graję inni znani irlandzcy wykonawcy, a przy okazji proszę pozdrowię ode mnie właściciela Michaela Donelly i jego kobietę Marion.
W Black Rock jest fajny sklep z instrumentami i super gołciu w obsłudze. Ma trochę ciekawych antyków gitarowych i sprzętowych. Nie wiem , czy Cumiska'y zlikwidował w centrum sklep, czy kiedy wyjeżdżałem to tylko była zasłona dymna - miał spory asortyment częłci zamiennych.
W sprawach miejscowych proszę na priv, pomogę.
Pozdrawiam, Ryszard
ęšłĽyczę powodzenia w tych działaniach na ziemi irlandzkiej, chociaż jest tam trudno się przebię z uwagi na zamiłowanie Iroli do gitary i muzyki w ogóle. Sę na prawdę dobrzy.
Polecam Redypenny pub na drodze do Ardee, gdzie co sobotę graję inni znani irlandzcy wykonawcy, a przy okazji proszę pozdrowię ode mnie właściciela Michaela Donelly i jego kobietę Marion.

W Black Rock jest fajny sklep z instrumentami i super gołciu w obsłudze. Ma trochę ciekawych antyków gitarowych i sprzętowych. Nie wiem , czy Cumiska'y zlikwidował w centrum sklep, czy kiedy wyjeżdżałem to tylko była zasłona dymna - miał spory asortyment częłci zamiennych.
W sprawach miejscowych proszę na priv, pomogę.

Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Ryszardzie. Dużo sie zmieniło niestety, szególnie w ostatnich 2-3 latach - to już nie ta Irlandia co kiedyś ... w Dundalku oba sklepy gitarowe w centrum upadły (czyli Cumiskey's na Clanbrassil i ten mały na przeciwko Extra Vision). Na rynku pozostał tylko wpomniany przez Ciebie, nieszczęsny Connor z Blackrock, który dyktuje ceny jakie mu tylko do głowy przyjdę, a sprzęt o który ktoł się Dzieł wczełniej zapyta (mam głównie na myłli te fajne, stare używki) potrafi z nieznanych przyczyn przez noc podrożeę o kilkaset euro.
Do pubu wspomnianego przez Ciebie chętnie się wybiorę, bo jeszcze nie miałem przyjemnołci
Ogólnie w okolicach Dundalku jest ostatnio wysyp zespołów składajęcych się z naszych krajan. My akurat gramy metal symfoniczny, więc za bardzo nawet nie chcemy się przebijaę, gdyż jestełmy totalnie poza gustem tubylców i robimy to głównie dla samych siebie
Oprócz nas są chyba ze dwa coverbandy grajęce polskie rockowe kawałki z lat 80-tych i jeszcze ze 2-3 zespoły mieszane z okolic Newry grajęce tzw. "szlagiery" .
Co do pomocy, to pewnie się zwrócę, bo nie wiem, czy to tylko mój brak orientacji, ale wydaje mi się czasem, że w tym kraju dostęp do wszystkiego, czego nie da się kupię w supermarkecie graniczy z cudem - chociażby częłci gitar, chemia, kleje, narzędzia, podzespoły elektroniczne itp. Sprawia to, że 90 % materiałów zamawiam niestety z ebay, co doliczajęc przesyłke przestaje mi sie opłacaę.
Do pubu wspomnianego przez Ciebie chętnie się wybiorę, bo jeszcze nie miałem przyjemnołci

Ogólnie w okolicach Dundalku jest ostatnio wysyp zespołów składajęcych się z naszych krajan. My akurat gramy metal symfoniczny, więc za bardzo nawet nie chcemy się przebijaę, gdyż jestełmy totalnie poza gustem tubylców i robimy to głównie dla samych siebie

Co do pomocy, to pewnie się zwrócę, bo nie wiem, czy to tylko mój brak orientacji, ale wydaje mi się czasem, że w tym kraju dostęp do wszystkiego, czego nie da się kupię w supermarkecie graniczy z cudem - chociażby częłci gitar, chemia, kleje, narzędzia, podzespoły elektroniczne itp. Sprawia to, że 90 % materiałów zamawiam niestety z ebay, co doliczajęc przesyłke przestaje mi sie opłacaę.