Jak usunąą uchwyt na pasek akustyka?
Moderator: poco
Jak usunęę uchwyt na pasek akustyka?
Jak w temacie. Muszę zelektryfikowaę moję takaminkę. Trzeba będzie usunęę pin na pasek, żeby wstawię tam gniazdo jack połęczone z uchwytem.
Jak to zrobię, żeby nie poharataę całołci. To jest chyba wklejone.
Jak to zrobię, żeby nie poharataę całołci. To jest chyba wklejone.
- palisander
Prosta robota.... oklej wokół tałmę papierowę... podwójnie. Tak ,żeby tnęc ten ,,dzyndzel" piłkę japołskę nie porysowaę lakieru na boczkach. Jak obetniesz to zapunktuj to centralnie w środku i po prostu wywierę otwór.... Najprawdopodobniej będzie to fi 12 mm. takę łrednicę z reguły maja gniazda na Jack. Ale zanim wywiercisz kup takie gniazdo lepiej i pomierz dokładnie. Ot i cała filozofia. W ty miejscu jest blok wewnętrzny łęczęcy boczki. Bez obaw dla gitary możesz tak wiercię. Problemem natomiast będzie założenie już samego gniazda....
.... bo ręka tam nie sięgniesz przez otwór żeby je wsadzię..... przecięgnij więc drut strzałowy.... przywięż gniazdo i powolutku wycięgajęc przez wykonany otwór umiełę e we włałciwym miejscu. Potem już tylko nakrętka zewnętrzna w formie zaczepu na pasek.

podstawa to dokĹadnoĹÄ
- palisander
Na zewnętrznym gwincie od gniazda będzie nakrętka, którę regulujesz sobie głebokołę na jaka ma wejłę gniazdo w blok i wystawaę na zewnętrz... żeby dokręcię uchwyt na pasek. Niestety jełli blok jest zbyt gruby.... co sie zdarza niestety... czasem gniazdo jest zbyt krótkie....
Wszystko okaże się po zakupie gniazda...
Wszystko okaże się po zakupie gniazda...

podstawa to dokĹadnoĹÄ
- palisander
Wysłany: Dzisiaj 17:05ĂÂ ĂÂ ĂÂ
Drut strzałowy... Dawno tego okrełlenia nie słyszałem
Niech będzie w terminologii techników telekomunikacyjnych.... czyli ,,krosówka".....

Offtop .... ale chyba wszyscy wiedzę o co chodzi.....

podstawa to dokĹadnoĹÄ
- palisander
Ojjjjj..... żebys się nie pomylił Shopik..... Różnie z tym bywa . Jakby cos odkręę maksymalnie zewnętrznę tuleję ochronnę gniazda.... . Mam jednak nadzieję że nie będzie tam bloku , który ma powyżej 30 mm grubołci....?
Podoba mi sie jednak podejłcie.....
LR Baggs... pełen profesjonalizm w zasadzie...hehehehe........

Podoba mi sie jednak podejłcie.....

podstawa to dokĹadnoĹÄ
Udało mi się chyba tanio zanabyę. W sumie w polskich sklepach alternatyw nie ma: albo taniocha za 100, ale to już przerabiałem, albo...
Lutnik oględał już dawno gitarę i stwierdził, że warto się w to pchaę. Teraz sytuacja mnie zmusiła (dzieciaki muszę mieę na czym graę na scenie - stęd też ze stroikiem, ale za to bez mikrofonu (bo sobie nie poradzimy - też przerabiałem).
A co do bloku... dlatego najpierw pytam (a o tym problemie nawet nie pomyłlałem)
Lutnik oględał już dawno gitarę i stwierdził, że warto się w to pchaę. Teraz sytuacja mnie zmusiła (dzieciaki muszę mieę na czym graę na scenie - stęd też ze stroikiem, ale za to bez mikrofonu (bo sobie nie poradzimy - też przerabiałem).
A co do bloku... dlatego najpierw pytam (a o tym problemie nawet nie pomyłlałem)
- palisander
- palisander