Flamenco na Gitara Viva 2013.

Miejsce na zdjęcia i opisy zbudowanych instrumentów

Moderator: Jan

Awatar użytkownika
palisander

Flamenco na Gitara Viva 2013.

Nieprzeczytany post autor: palisander »

Witam.

Szybkie fotki bo czasu nie było.... dził założyłem struny. Od jutra ostre rozgrywanie żeby trochę ję rozruszaę do łrody.

Całołę w politurze..... Kto przybędzie na Gitara Viva 2013 ten pogra.....:-))))))

Pozdrawiam.
Załączniki
0P4130284.jpg
0P4130285.jpg
0P4130288.jpg
0P4130290.jpg
0P4130289.jpg
0P4130286.jpg
0P4130287.jpg
podstawa to dokładność
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Przestał mnie wnerwiaę :shock: ;-) :-D .Kurde, patrzęc na Twoje Dzieła nie mogę się doczekaę własnej realizacji.
Kształt trochę inny niż do klasycznego klasyka? Czy to co nazywaję "Gipsy guitar", a używanych do muzyki flamenco , to inna bajka, czy tylko marketing?
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Awatar użytkownika
palisander

poco pisze:Przestał mnie wnerwiaę .Kurde, patrzęc na Twoje Dzieła nie mogę się doczekaę własnej realizacji.
Czekamy Ryszard wszyscy z utęsknieniem... ;-)

Co do klasyka to kształt taki sam.... inna jest budowa płyty wierzchniej ( przynajmniej w moim autorstwie...) i stłumiłem nieco zbyt długie wybrzmiewanie na wiolinach żeby przy ostrej i ,,gestej" grze flamenco nie robiło się w pudle za dużo dęšłwięku i nie traciła z racji tego selektywnołci.... To taka moja autorska wizja jak chciał bym ja aby to zabrzmiało..... czy się spodoba to innym....? Nie mnie oceniaę.... Ograł juz ja wstępnie profesjonalista i w klimatach andaluzyjskich sprawdziła się kapitalnie....

Typowy instrument do gry takiej muzyki..... Klasykę też zagrasz..... ale zdecydowanie lepiej ona zabrzmi na innym instrumencie...
podstawa to dokładność
popik10

Nieprzeczytany post autor: popik10 »

Piękna :-D
Palisander na doklejce i heban na podstrunnicy poznaję.
Można prosię o specyfikację reszty??
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
palisander

Specyfikacja instrumentu:

menzura - 650 mm

Tył oraz boczki - żółty cedr zwany też żółtym cyprysem.

Top - łwierk europejski ( niemiecki)

Gryf - odmiana afrykałskiego mahoniu Khaya anthothea

Podstrunnica - heban afryka

Mostek - palisander indyjski
Strunnik mostka oraz siodełko - lite włókno węglowe

Rozeta - mozaika drewniana

Inlay na główce i podstrunnicy - klon falisty

Wykończenie - naturalna politura szelakowa

Mechanika - manufakturowa DJ.

Struny - Savaraez 500 ARJ

Na płycie wokół otworu przyklejony transparentny ,,rapier".
podstawa to dokładność
popik10

Nieprzeczytany post autor: popik10 »

Wcale się nie dziwię, że mało ludzi pisze, bo mowę odejmuje.
Kurcze chciał by człowiek kiedyś dojłę do takiego poziomu, ale to trzeba pracy pracy i jeszcze pracy
Pozdrawiam i zazdroszczę
Awatar użytkownika
palisander

darek pisze:Dzisiaj miałem okazję podziwiaę dwie gitary na żywo. Zdjęcia nie oddaję tego co widziałem i słyszałem , a grali na nich zacni gitarzyłci. SUPER wykonanie i brzmienie to mało powiedziane.
Darku.... przede wszystkim jest mi niezmiernie miło, że ktoł z forum się pojawił i pooddychał atmosferę wydarzenia.... dziękuję... i bardzo się cieszę, że się poznaliłmy.

Tych dwóch młodych ludzi , którzy urzędzili sobie mały koncercik w auli na moich gitarach to właśnie Tomasz Grzybowski o którym już wspominałem na forum oraz Daniel Egielman - uczestnik konkursu z grupy wiekowej do 22 lat. Obaj prze zdolni ludzie jak sam słyszałeł. Grał też Jakub Pyczek... także student tego instrumentu.... oraz już po spotkaniu masa innych osób....
Cieszę się też , że usłyszałeł jak brzmi i gra gitara klasyczna w ich rękach.... i to taka nie ze sklepu... tylko lutnicza.....

Pozdrawiam.

PS. Przepraszam za trochę offtop-u.
podstawa to dokładność
Awatar użytkownika
palisander

Trochę czasu minęło... ale ostatnio na AM w Krakowie były zajęcia z pracy w studio nagrał... no i że mieli pod rękę też gitare flamenco z fotek powyżej , to ję nagrali w takiej krótkiej ale jakże fajnej ,,sprawce".... Kompozycji chyba nie muszę zainteresowanym przedstawiaę.... Natomiast ,, za kierownicę " oczywiłcie Tomek Grzybowski .... ;-) . Niestety żeby to scięgnęc nie skompresowane trzeba się zalogowaę najprawdopodobniej na sendfile.pl.

Szybkie nagranie... dwie łcieżki, stereo, pogłos.... to wszystko.

http://sendfile.pl/myfiles.html

No i dził dołożono jeszcze tutaj....
https://www.facebook.com/tomasz.drej?ref=tn_tnmn
podstawa to dokładność
ODPOWIEDZ