Zajawka ,,nowej " w trakcie politurowania

Relacje ,opisy i zdjęcia z budowy.

Moderator: poco

Awatar użytkownika
palisander

Zajawka ,,nowej " w trakcie politurowania

Nieprzeczytany post autor: palisander »

Kilka szczegółów wykołczeniowych przy nowym instrumencie w trakcie politurowania....

Przy instrumencie jeszcze co najmniej dwa do trzech tygodni pracy... bardzo dokładnej pracy... Ale już coś tam widaę. całołę zamieszczę jak już będzie gotowa i skołczona.

Tylko proszę kamieniami do mnie nie rzucaę.... jak się komus nie spodoba.... ;-)
Załączniki
0P6120722.jpg
0P6120718.jpg
0P6120719.jpg
0P6120716.jpg
0P6120717.jpg
0P6120714.jpg
0P6120708.jpg
0P6120703.jpg
0P6120707.jpg
podstawa to dokładność
Awatar użytkownika
shopiK

Nieprzeczytany post autor: shopiK »

I jest kijanka :-)
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

Hmm... ładnie.. ale co to są za brudy przy ożebrowaniu nad naklejkę i przy kijance prawa krawędęšłprzyklejona wydaje się byę postrzępiona. Nie widziałem tego w poprzednich twoich Dziełach. Byę może to jeszcze kwestia dopieszczenia i polerowania, ale chyba przyczepię się mistrzowi też można nie? :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
palisander

Piniu ... oczywiłcie , że się trzeba czepiaę i o to własnie chodzi... ;-) ;-) Gitara jest w trakcie politury jak napisałem. Jeszcze mnóstwo pracy... w środku nie sprzętana i nie odkurzana... ( brudy przy ożebrowaniu to kurz i drobinki waty stalowej) ... przy ,,kijance nic nie jest postrzępione... zapewniam... to tylko olej spod tamponu z politurę.... ;-) przygotowanie politury do pasty i polerowania będzie nie prędzej jak za dwa tygodnie... Wtedy będzie dopiero efekt finalny. :-P :-P

Oczywiłcie zamieszczę fotki zrobione przez profesjonalnego fotografa , aparatem za 15 klocków , szczegóły będę w technice ,,makro" .... :mrgreen: I wtedy można po mnie jechaę do woli za niedocięgnięcia i ,,byki" ... na co oczywiłcie bardzo liczę ze strony szanownych kolegów i forumowiczów.... ;-)

Natomiast zrobię mały test na spostrzegawczołę... W środku pudła tak gdzie widaę łrodek jest jedna skucha.... Ciekaw czy ja ktoł zauważy.... Oczywiłcie zostanie to poprawione... :-P
podstawa to dokładność
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Hmm.. gdyby to był ktos inny powiedziałbym,ze na zdjęciu troche krzywo ta pionowa poprzeczka jest w stosunku do ożebrowania, ale w twoim przypadku raczej wętpie - to pewnie wina kęta zdjęcia. Co do innej skuchy to nie mam chyba takiej wiedzy,zeby to wyłapac, bo pewnie chodzi o jakił szczegół.
Awatar użytkownika
palisander

To o czym piszesz to wina kadrowania aparatem ... kiepskim aparatem. Podpowiem... patrz metki lutnicze.... ;-)
podstawa to dokładność
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

No patrzyłem dokładnie na metki. Ro się zgadza, podpis tez, ewentualnie ta brzydka metka kwadratowa będzie wymieniona bo może ma jakis błęd, ale nie wiem bo mój angielski słaby :)
Awatar użytkownika
palisander

No jest błęd.... na dolnej metce.... Literówka .... Dopiero dził zauważylem jak mi wytknięto to ... I całe szczęłcie.
podstawa to dokładność
Awatar użytkownika
PiotrCh

Nieprzeczytany post autor: PiotrCh »

taak, łwierk..

gitara przepiękna!
pozdrowienia
Piotr
Awatar użytkownika
palisander

Zgadza sie...! zamiast ,,spurce"... powinno byę ,, spruce" Brawo Piotr Ch. ! Wygrał Pan łapkę na myszy nabita serem....Oraz strugaczkę do ołówków z okresu Gomułki. Poproszę o adres przesyłki...hehehehehe....
podstawa to dokładność
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nie zgadzam się bo to niesprawiedliwe. Nie wszyscy znaja angielski :-P
donkirk24

Nieprzeczytany post autor: donkirk24 »

Piękna rozeta, nie za kolorowa, minimalistyczna a jednak wzorek nadaje tego... czegoś :)
Może topic wykonywania rozet i bindingu przez Ciebie był poruszany ale spytam się o technikę, jakę zostały wykonane te cuda? :)
Awatar użytkownika
PiotrCh

Nieprzeczytany post autor: PiotrCh »

;) Dzięki!
Pochwalę się, że dził też pracuję nad płytę wierzchnię, sklejam połówki na klej z żelatyny:)
pozdrowienia
Piotr
Darrex
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Darrex »

yyy, to byłem ja.
Jarzębek.
------
Darek
popik10

Nieprzeczytany post autor: popik10 »

Ja to widzę tak, takie łwiatełko w tunelu - znikajęcy punkt i dopiero ja.
Jest co gonię.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ