Trochę mnie to ubodło co tam na kołcu napisano na temat rzekomo "niższego gatunku" gitar z fornirem na topie w porównaniu do gitar... no właśnie. Jakich?
Bardziej poruszyło mnie jednak zamknięcie tematu, na temat którego mógłbym jeszcze co nieco napisaę. Tak jakby taka gitara nie mogła, nie dołę, że łwietnie wyględaę, to jeszcze łwietnie brzmieę.
Nie wiem czy w ogóle ktokolwiek porównywał takie gitary. Zapraszam do siebie. Dostaniecie do ręki trzy gitary z pięknym fornirem orzechowym naklejonym na lipę klejem kostnym na goręco. Tak samo dostaniecie gitary z "czystej" lipy i będziecie zgadywaę.

Potem dostaniecie do ręki gitarę lipowę z topem klonowym o grubołci 0,8 do 20mm i zobaczycie z kolei jaki to ma wpływ na brzmienie (ale tego z kolei się nie neguje)

Drodzy Panowie Administratorzy oraz Moderatorzy. Uważam, że zamknęliłcie usta tym, którzy maję możliwołę i ochotę pięknie ozdobię instrument nie ruszajęc przy tym jego podstawowego brzmienia. W tym wypadku powinniłmy zamknęę wszelkie tematy w których sugerowane jest stosowanie topów, intarsji czy... rozetek