Chciałbym zbudowac w/w gitare, jednak nie wiem akich materiałow bede potrzebowac...
...Moze inaczej, wiem , ze potrzebuje drewna (mahon lub olcha i na plyte wieszchnia klon), na gryf palisander i glowka (z zego zobic najlepiej glowke??)
To ze strony drewna wiadomo rowniez ze bede potrzebowac takich przedmiotow jak mostek (tune-o-matic), przetworniki (2 typu humbucker)ramki na przetworniki,potencjometry, galki, stroiki, siodelko, progi, zaczepy na pasek, przełacznik (3 pozycyjny).
Mam rowniez pare obrazkow technicznych i zdjec jak to powinno wygladac z tej strony http://www.best-eurospruce.com/24.html
Mam teraz ogromna prosbe, czy moglby ktos mi opisac krok po kroku, jak to wszystko zrobic, jak to połęczyc, jakich kabli uzyc, czym przykrecic, czym wyciac drewno na kształt Gibsona LP
Tylko was uprzedze, zebyscie sie nie wysmiewali, iz pytam o byc moze proste dla was rzeczy, ale dzieje sie tak dlatego, ze mam dopiero 14 lat (a na gitarze gram od 8 lat) i chce poprostu zbudowac swoja wlasna gitare. I mam tez dostep do dwoch lutnikow, u ktorych mysle, ze za darmo moglbym u nich w warsztacie cos zrobic co wymaga specjalnego sprzetu, takze o to sie nie martwie, jednak proszewas o porady, jak zrobic w/w rzeczy
Z góry dziekuje i pozdrawiam Tomek