Witam wszystkich
Nazywam się Jan,mam 19 lat i stawiam swoje pierwsze kroki w tej sztuce.Gram trochę na gitarze basie i klawiszach.
Jestem w trakcie poszukiwania pracy więc cierpię na nadmiar czasu który chcę wykorzystaę jak najlepiej-biorę się za renowacje instrumentów które za grosze lęduję na różnych portalach aukcyjnych czy giełdach staroci.
Dzięki wiedzy z tego forum położyłem swoję pierwszę politurę- i tu szczególne podziękowania dla P.Tyrciusza bez dokładnego opisu w jego temacie nie wiem czy w ogóle ruszył bym znalezionego na giełdzie staroci defila jazza.W tym momencie jazz nie przypomina mebla który wyszedł z dolnołlęskiej fabryki,zmieniłem mu klucze siodełko,mostek,strunocięg,podstrunnicę i progi,gryf przeszedł odchudzenie a na korpus nałożyłem politurę.Sam jednak do kołca zadowolony z niego nie jestem,pierwsze koty za płoty ale mam nadzieje że kolejne instrumenty już wyjdę trochę lepiej.A jest ku temu okazja gdyż niedrogo kupiłem bas musimy i jolanę galaxis,które mam zamiar przywrócię do takiego stanu jak ten w momencie opuszczania przez nie fabryki-a kto wie może i lepszego.
Wszelkie efekty przedstawię na forum a teraz nie pozostaje mi nic innego jak zabieraę się do roboty.
Pozdrawiam
Witam serdecznie
Moderator: Jan
-
Powitaę. Słowa uznania za konkretne, rzeczowe przedstawienie się na forum. Teraz będzie łatwiej prowadzię rozmowy
.
Sędzę, że nie powinieneł mieę żadnych problemów przy pracach renowacyjnych zważywszy na bogaty materiał forumowy, ale mile będę widziane Twoje uwagi i komentarze do swoich działał.
Pozdrawiam, Ryszard

Sędzę, że nie powinieneł mieę żadnych problemów przy pracach renowacyjnych zważywszy na bogaty materiał forumowy, ale mile będę widziane Twoje uwagi i komentarze do swoich działał.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
-
Co prawda na poczętku bałem się braę za konkretny remont tylko w oparciu o internet-czasem ciężko jest zorientowaę się co jest dobrym sposobem stosowanym od wielu lat a co tylko kilkukrotnie powtórzonymi bredniami-bo szwagier/brat/sąsiad/znajomy tak robił i wyszło.na takie "kwiatki" szczególnie łatwo trafię na forach stricte gitarowych/basowych.
A potem trafiłem tu,nie wiem czy gDzieł znajdę równie wartołciowe pod względem merytorycznym informacje.
A ukołczonymi instrumentami na pewno pochwalę się niedługo w odpowiednim dziale.
A potem trafiłem tu,nie wiem czy gDzieł znajdę równie wartołciowe pod względem merytorycznym informacje.
A ukołczonymi instrumentami na pewno pochwalę się niedługo w odpowiednim dziale.