Ostatnio, w chwili słabołci

Jakieł pomysły na dobre zabezpieczenie? Osobiłcie mam dwie koncepcje - napoię ja pokostem lub potraktowaę woskiem pszczelim, tylko to chyba przerost formy nad trełcię

Moderator: poco
Zawsze jest ten pierwszy razpoco pisze:Powiem Wam, że nie spotkałem deski kuchennej wykonanej z dębu.
ęšłĽeby nie odbiegaę od tematyki forum - przypomnij mi kto z naszych przodków stosował granit do budowy instrumentów muzycznych? Pamiętam czasy kiedy twierdzono że drewno dębowe jest 'głuche' i nie nadaje się do budowy gitar. ...aż znalazło się kilku chcęcych sprawdzię czy teoria pokrywa się z praktykę.poco pisze:Sędzę, że nasi przodkowie lepiej znali budowę drewna i pewnie z tego powodu nie jest stosowane drewno dębowe do tych celów. http://www.ekologia.pl/wiedza/slowniki/ ... rewno-deba łupliwołę, kanaliki, garbniki i inne włałciwołci tego gatunku eliminuję go jako materiał na deski kuchenne.
Ten gołę sprzedaje deski w cenach od 30 do 300 dolarów (aktualnie tak ma w ofercie) i chyba je sprzedaje bo jak popatrzy się na zawartołę sklepu (pierwsza zakładka na stronie) i porówna to ze zdjęciami które ma w galerii, to większołci nie da się już kupię. Sprzęt na którym pracuje też nie wyględa najgorzej jak na rosyjskie warunki, nie kupił tego za przeciętnę pensję rosyjskiego robotnika. Możliwe że nie jest to główne ęšłródło dochodu, ale sprzedajęc przez internet znacznie powiększył sobie rynek zbytu i dociera do ludzi których staę na takie zabaweczki.Ender pisze:Dopuszczalnę cenę było maksymalnie 100zł, co powoduje, że takie rzeczy można robię w ramach hobby, po godzinach.