Tak jak radziliłcie, zaczęłem wszystko od nowa, stworzyłem plany gitary, tak też chciałbym je przedstawię i poddaę waszej opinii, potrzebne tu jest spojrzenie kogoł kto się zna lepiej ode mnie.

Jest to telecaster, z elementami zaczerpniętymi od stratocastera (kieszeł na gryf, ułożenie potencjometrów i przełęcznika) i Les Paul'a (mostek tune-o-matic ze stopbarem).
A więc zacznę od góry, kieszeł na gryf bazuje o to co znalazłem na stronie Warmoth, zdecydowałem się na kieszeł Stratocaster'a ponieważ jest uniwersalna i jak wyczytałem - pasuje również do gryfu od telecastera. Zależy mi na tym ponieważ nigdy nie grałem na telecasterze, nie wiem czy ma wygodny gryf, a poza tym jedyny gryf jaki posiadam w domu pochodzi właśnie od Strata.
Głębokołę kieszeni na przetworniki bazuje o mojego Washburna.
I teraz najtrudniejsza sprawa, mostek ułożyłem pod kętem 4 stopni, tak jak to było w planach LP z 50 lat, również odległołę stopbara od mostka jest taka jak w tym LP (30mm).
Nie jestem pewien czy dobrze obliczyłem menzurę, przyjęłem łrodkowę pozycję regulacji mostka, zakładajęę że gryf, do miejsca styku z korpusem ma 48cm, a menzura fenderowska ma 64.77cm, mostek umieściłem 16.77cm od styku gryf-korpus.
Tylko tutaj rodzi się pytanie, odległołę powinienem ustalię od najbardziej wysuniętego punktu, czy może łrodkowego mostka? Osobiłcie ustaliłem ję z najbardziej wysuniętego w stronę gryfu, ale nie jestem pewien swoich działał.
Grubołę drewna po wycięciu otworów na komory rezonansowe będzie wynosię ~15mm, nie wiem czy to nie za mało.
Również nie wiem skęd wzięę drewno na płytę górnę i dolnę gitary, najciełszy kawałek drewna jaki udało mi się jak na razie odhaczyę miał 10mm grubołci, to chyba trochę za dużo, z drugiej strony jełli znajdę gDzieł około 4mm kawałek, czy nie powinienem w jakił sposób wzmocnię konstrukcji od wewnętrz?
Ah i jestem w tym kompletnie nowy, zauważyłem że fornir bywa właśnie po 4mm, czy to właśnie tego mam szukaę na top?
Drewno jakiego użyję będzie to prawdopodobnie jesion.
I jeszcze jeden problem, korpus będzie chyba stosunkowo lekki, jak najlepiej dobraę punkty na zaczepy paska, te na moim schemacie są pożyczone z jakiegoł fendera.
Najbardziej narażonymi punktami na błęd jest kieszeł gryfu i mostek, byłbym bardzo wdzięczny jełli rzucilibyłcie na to fachowym okiem