Od jakiegoł czasu czytam forum i przymierzam sie do rozpoczęcia przygody z lutnictwem. Moim marzeniem jest własnoręczne zbudowanie gitary akustycznej. Jeszcze się przedstawię: mam na imię Piotr, mieszkam w Gdyni, zajmuję się architekturę, rzeęšłbę, do niedawna rekonstrukcję historycznę (z braku czasu bardziej teoretycznie niż praktycznie). Im więcej czytam forum, tym bardziej sie cieszę, że do niego dołęczam. Mało jest miejsc z tak miłym i serdecznym podejłciem użytkowników do siebie. No to na razie tyle - do zobaczenia (do przeczytania? )!
Siemanko. Cieszę się, że Twoja decyzja uczestnictwa w naszym forum była podyktowana tym, że oczekujesz /znalazłeł rzetelny materiał do tego, aby zbudowaę instrument samodzielnie.
Jednoczełnie oczekujemy, że podzielisz się z nami swoję wiedzę, która nie musi byę stricte lutnicza, ale zawierajęca to, co można wykorzystaę tu i teraz. Tylko bez mitomanii.
Pozdrawiam, Ryszard
Czełę! Mi jest podwójnie miło. Sam mieszkam niedaleko - Gdałsk i również buduję akustyka . Gdybył miał jakiekolwiek pytania, mogę podzielię się wiedzę, którę wcięż zdobywam - np. Dostawcy materiałów, których się naszukałem ostatnio.
@poco
Kurcze, a już chciałem pisaę jakę to gitarę zrobiliłmy ze szwagrem - taaaaka była! Nas dwóch ledwie ję niosło! A tak serio, to bardzo chętnie będę się dzielił tym co wiem, a co może sie przydaę na tym forum.