Witajcie!

Tu możesz się przywitaę i przedstawię (wymagane)

Moderator: Jan

jancio

Witajcie!

Nieprzeczytany post autor: jancio »

Czas się uaktywnię!
To może na poczętek kilka słów o sobie: gram na gitarze amatorsko ładnych parę lat, lubię sobie podłubaę w elektronice i ogólnie pomajsterkowaę. Popełniłem w życiu jednę gitarę, przymierzam się powoli do drugiej (bardziej udanej :-)). Warsztat mam bardzo skromny, braki wypełniam wyobraęšłnię technicznę i pomysłowołcię.

Pozdrawiam całe grono forumowiczów!
Jacek.
Awatar użytkownika
TeEn

Re: Witajcie!

Nieprzeczytany post autor: TeEn »

Hej,
Witamy.
Pokazuj tę pierwszę i dawaj plany drugiej. Ja też robię palcem. Jest tu taki jeden co mnie przekonał, że zamiast narzekaę na brak narzędzi trzeba robię czym się ma. (głowę?)
Waępan daj miejscowołę będzie łatwiej może.
T.
Awatar użytkownika
PiotrCh

Nieprzeczytany post autor: PiotrCh »

Czełę:)
pozdrowienia
Piotr
jancio

TeEn, ja rzeęšłbię w Chorzowie. Moje Dzieło już poznałeł, teraz zbieram teorię i materiały na drugie. Wiem już, że koniecznie musi to byę coś PRSo podobnego, czyli ulepszony LP - nie ma gniełę w żebra, mieę profil na przedramię i przełęcznik pickupów w rozsądnym miejscu. Chyba zwykły H-H. Prawie napewno :-) 24 progi, z prostej przyczyny: w sumie z 23, 24 korzystam sporadycznie, ale w takim układzie 12+ staję się łatwiej dostępne. Kombinuję jeszcze nad menzurę (PRS udowodnił że każda jest dobra) i drewnem. Zraziłem się trochę do mahoniu - może dostałem wyjętkowo ciężki kawałek, jak wiadomo mahoł mahoniowi nie równy. Zastanawiam się też nad progami o zmiennej wysokołci, bo jednak szlifowanie podstrunnicy opuszkami to nie jest to, co tygrysy lubię najbardziej, a bez bendów nie ma dla mnie grania. I jeszcze jedno, sądzęc po Twoim awatarze mamy podobne zainteresowania, czyli piwko + LP (sądzęc po kluczach 3+3) :-).

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
TeEn

Nieprzeczytany post autor: TeEn »

Piwko odpułciłem 200Kkal per 1/2 l :)
A zamiast mahoniu+klon na LP wybieram Jesion na Artist 2617.
... a plany drugiej?
Zdroof
Tomek
jancio

Plany w sensie rys. technicznego? Pewnie od dobrych ludzi z forum, lub netu :-)
Bo to co planuję wykonaę z grubsza opisałem.

Proszę przejłę do innego działu na dysputę.
ODPOWIEDZ