Witam niełmiało.

Tu możesz się przywitaę i przedstawię (wymagane)

Moderator: Jan

Caspar Skyworker

Witam niełmiało.

Nieprzeczytany post autor: Caspar Skyworker »

Witam. Jestem majsterkowiczem od wielu rzeczy :-) ale jeszcze nigdy nie zajmowałem się instrumentami. Przypadek sprawił, że w moje ręce trafił zabytek polskiego przemysłu. Renowację zamierzam przeprowadzię z pomocę i fachowym wsparciem kolegów z forum. Mam nadzieję, że zamiar przerodzi się w pasję i czyn. Pozdrawiam.
poco
Moderator

Re: Witam niełmiało.

Nieprzeczytany post autor: poco »

Trzymaj się zasady "nigdy nie mów nigdy", a zrealizujesz każde swoje marzenie i działaniu nadasz sens.
Jeżeli nie grasz na gitarze, to będziesz miał problemy ze zrozumieniem dlaczego jest , jak jest, a jak byę powinno, albowiem sama wiedza stricte techniczna, manualna sprawnołę i szczere chęci w zderzeniu z "brutalnę" rzeczywistołcię łwiata dęšłwięków może byę przeszkodę.
Ale , trening czyni mistrza, tak jak i nauka przybliża nas do zrozumienia otaczajęcego nas łwiata. To nie jest bez znaczenia, albowiem z mojej strony jest wskazówkę od czego powinieneł zaczęę przygodę z instrumentami zwanymi gitarami, czyli od lektury postów już napisanych, zapoznaę się z terminologię , specyficzna dla tego zajęcia, a potem przejłę do działania.
Inaczej mówięc, najpierw głowa, potem ręka. To zresztę samo wyjdzie przy lekturze forum. :-D
Witam i życzę radołci z żeglugi na tym wzburzonym akwenie muzyki. Ale poeta, co? :-D Nawet nie podejrzewałem siebie o takie "talenta". ;-)
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Caspar Skyworker

Re: Witam niełmiało.

Nieprzeczytany post autor: Caspar Skyworker »

Wow! Dzięki za wspaniałe powitanie i dawkę dobrej energii na samym poczętku. Może moja lepsza połowa, połowicę zwana, która jest przede wszystkim skrzypaczkę ale i gitarzystkę pomoże mi zrozumieę sekrety sztuki. Ruszę więc z tematem renowacji Defila Romeo 2, który podobno, według internetowych mędrców, jest udanym połęczeniem skrzypiec i kija bejsbolowego. Dla mnie jest piękny :-)
ODPOWIEDZ