Wycinanie laserem
Moderator: poco
Wycinanie laserem
Może ktoł z Was mógłby mi polecię jakęł rzetelnę firmę lub ma znajomego, który mógłby mi wycięę logo lub wygrawerowaę napis na kawałku stali nierdzewnej lub czymł podobnym. w necie jest masą tego i nie ma problemu ze znalezieniem. Szukam kogoł zaufanego co po otrzymaniu wpłaty na konto za usługę wykona ję, wsadzi w małę paczkę i mi to wyłle bez dzwonienia i ponaglania
.

Re: Wycinanie laserem
Do pewnego stopnia kłopot polega na tym, że (z naszej perspektywy) mieszkasz na kołcu łwiata 
Każdy kto wykona usługę za parę zł będzie wietrzył problem z wysyłkę. Nie mam pewnołci ale tak się spodziewam. Pytanie czy nie powinieneł poszukaę na swoim "rynku".
Mam jakichł tam ludzi którzy tnę wodę i laserem, ale chyba nie do kołca jest to coś czego oczekujesz.

Każdy kto wykona usługę za parę zł będzie wietrzył problem z wysyłkę. Nie mam pewnołci ale tak się spodziewam. Pytanie czy nie powinieneł poszukaę na swoim "rynku".
Mam jakichł tam ludzi którzy tnę wodę i laserem, ale chyba nie do kołca jest to coś czego oczekujesz.
Podaj proszę jak duży jest to kawałek stali, teoretycznie jak ciężki?
Sangu pisze:Podaj proszę jak duży jest to kawałek stali, teoretycznie jak ciężki?
??? a ileż może ważyę logo na główkę (fi około 30mm) i cover na pręt ? Razy kilka bo dla jednej sztuki to i ja bym nie chciał bawię.
Zaskoczyłeł mnie tym pytaniem. Nie wiem jakim wykonawca dysponuje bo raczej ja materiału słaę nie będę.
Nie wiem ile bo nie znam projektu, stęd pytanie - chodzi głównie o ogarnięcie w jaki sposób można to wysłaę, bo może to byę koszt 20 zł a może 100 zł albo i wiecej
Mam znajomego który robi na CNC więc pomyłlałem że jełli to pojedyncze elementy to mógłbym zagadaę do niego i pomóc bo firmy z nastawieniem na produkcję przemysłowę nie maję ochoty bawię się w cięcie pojedynczych elementów, a jak już to robię to liczę sobie opłaty przygotowawcze.

Dokładnie tak jak piszesz. To pytanie raczej do domowych frezerów. Kilka osób na forum ma takie maszynki, może ktoł chciałby pomóc?
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Paczka do Norwegii 6kg kosztuje około 100 pln.Sangu pisze:Nie wiem ile bo nie znam projektu, stęd pytanie - chodzi głównie o ogarnięcie w jaki sposób można to wysłaę, bo może to byę koszt 20 zł a może 100 zł albo i wiecej
Podejrzewam, że te kilka małych blaszek zmiełci się w kopercie i wadze do 6 kg.

pewno dojdziemy do porozumienia.