Hej, kiedyś kupiłem stary polski lutniczy bas, był nawet niezły z tym, że miał nietypowo krzywy gryf (leżał długo obok kaloryfera pewnie). Sprzedałem go za łmiesznę kasą, a teraz sie zastanawiam się czy taki gryf da się naprostowaę.
Wyględało to mniej więcej tak (z tym, że nie aż tak ęšłle jak na rysunku).
w sumie troche wiecej ; p dobra sory, ponioslo mnie, chcialem rozładowac sztywna atmosfere ; p tzn bo z rysunku cos mi nie pasi.... jak koles mogl to kupic, skoro nie mial jak nawet docisnac strun o progi na E ?o.O no chyba ze specjalnie wyeksponowales krzywizne dla przedstawienia problemu ; p
A skęd wiesz że kupił go i odrazu grał. Skoro był za łmiesznę cene to może opłacało mu się zrobię sobie nowy gryf bo to jedyna rada na takie wygięcie. I może sprzedał go dalej z naprawionym gryfem. Pomyłlunku troche. Wiele osób na tym forum kupuje gitarki do odrestaurowania
no sam gryf sie wykrzywia i nie ma co sie babrac w porstowanie go, masz racje, ale dalej nei narusza to konstrukcji ? mam na mysli czy jakos nie jest w stanie zniekształcic tego slotu na gryf w korpusie ?