Squier na sterydach
Moderator: Jan
Squier na sterydach
Postanowiłem się pobawię ze starym , zapomnianym wiosełkiem o niewętpliwie przeciętnym wyględzie i brzmieniu. Top klon 16mm . Lakier nitrocelulozowy. Elektronika Kinman . Brzmienie mnie powaliło a wyględ pozostawiam do oceny oględajęcym 

Love Harmony & Rock'n Roll
Re: Squier na sterydach
Super.
Na pierwszy look nie skumałem o co kaman, ale potem odwróciłem kolejnołę fotek i
Przydała by się historia obrazkowa kolejnołci poczynał, albowiem jest to bardzo dobry sposób na w miarę tanię zmianę wyględu - na korzyłę, a poza tym pozwala na dotknięcie tego, co zwięzane jest z samę ideę budowy gitary od podstaw. Dla każdego !
Kolejnym dodatnim plusem może byę to, że może się mienię brzmienie samej gitary, o czym napisałeł w połcie.
Jednym słowem w dwóch słowach korzystny tuning.
Pozdrawiam, Ryszard
Na pierwszy look nie skumałem o co kaman, ale potem odwróciłem kolejnołę fotek i

Przydała by się historia obrazkowa kolejnołci poczynał, albowiem jest to bardzo dobry sposób na w miarę tanię zmianę wyględu - na korzyłę, a poza tym pozwala na dotknięcie tego, co zwięzane jest z samę ideę budowy gitary od podstaw. Dla każdego !
Kolejnym dodatnim plusem może byę to, że może się mienię brzmienie samej gitary, o czym napisałeł w połcie.
Jednym słowem w dwóch słowach korzystny tuning.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Tak w przybliżeniu
- Załączniki
-
- Zdjąłem lakier, następnie u znajomego stolarza zebraliśmy odpowiednią warstwę drewna z grubości (pod top). Squier seryjnie był cieńszy niż podaje Fender, więc przy okazji lekko pogrubiłem korpus co wiązało się z koniecznością wklejenia kawałka drewna w kieszeń gryfu. Ścięcie pod przedramię też zostało zebrane. Przy pomocy nacięć od spodu, wytwornicy pary udało się zakrzywić top pod wspomniany skos pod przedramię. (ale namieszałem). Następnie przykleiłem go i umieściłem w ściskach.
Podkład w sprey-u. Reszta też malowana "szprejem" czy innę technikę?
No a klar? Też miałeł nitro w szpreju czy akryl to jest?
Wszystko w szpreju
nitro . Kupuję w Holandii w sklepie Rebelrelic.

Mam takie urzędzenie coś jak Dremell tylko że o niebo lepsze bo do 40.000 obrotów 250 wat mocy, bezszczotkowy (Schick C2 dla Techników Dentystycznych jakim ja jestem
). Wycięłem to z 'wolnej ręki' (20 lat tym pracuję) przy pomocy cienkiej (0,4mm) tarczy o łrednicy 20mm. Lekki dymek z drewna, ale szło jak w małle
Bardzo często korzystam z tego urzędzenia przy zabawie w lutnika
Nie polecam jak ktoł na tym nie pracował.

Dużo szpeju zużyłeł na pomalowanie?
Technicy dentystyczni przejmuję forum... kto jeszcze się ujawni? 

Hebluj! Hebluj! DziadziuĹ przyjdzie to poprawi siekierkÄ!
Do venn - Czerwony na tył niecały 1 , a bezbarwny na całołę 2 i pół bo parę baboli wyszło....
ładna gitarka