[s] kilka kostek (efektów) gitarowych

Czyli ogłoszenia.

Moderator: Jan

Awatar użytkownika
molu

[s] kilka kostek (efektów) gitarowych

Nieprzeczytany post autor: molu »

Mam do sprzedania kilka efektów gitarowych, wykonanych przeze mnie. Muszę się pozbyę kilku bo za dużo już tego leży na półce, a robię się kolejne. Można powiedzieę, że wszystkie są nowe, grane tylko przeze mnie, w domu. Grane to dużo powiedziane.. zrobiłem, pograłem Dzieł, dwa i zajęłem się kolejnym projektem. Większołę efektów, które robię nie ma zasilania bateryjnego, wymagaję zasilacza 9V (chyba, że w opisie jest wyraęšłnie napisane inaczej).

#1. Kopia Krank Distortus Maximus. Distortion. Cena 200 zł

Obrazek

#2. Kopia Wampler Triple Wreck. Distortion. Możliwołę zasilania z baterii. Cena 220 zł.

Obrazek

#3. Symulator kolumny głołnikowej. Możliwołę uzyskania brzmienia różnych typów kolumn - od małej paczki do 4x12, zmiana charakterystyki częstotliwołciowej w zakresie wysokich i łrednich, regulacja poziomu sygnału wyjłciowego.
SPRZEDANY

Obrazek

#4. Emulacja przedwzmacniacza Peavey 5150. Preamp na jfetach. Dodatkowo wyposażony w symulację kolumny głołnikowej (osobne wyjłcie. Można puszczaę sygnał bezpołrednio na wejłcie karty dęšłwiękowej komputera, interfejsu, wieży hifi) oraz wzmacniacz słuchawkowy.
Słuchawki korzystaję z sygnału symulatora kolumny dzięki czemu brzmienie nie jest typowe dla surowego sygnału przesteru.. jest takie jak by się słuchało całego zestawu - wzmacniacz z kolumnę.
SPRZEDANY

Obrazek

#5. Emulacja przedwzmacniacza Bogner Uberschall. Preamp na jfetach. Cena 260 zł.

Obrazek

#6. Emulacja przedwzmacniacza Engl e530, też na jfetach. Wyposażony w prostę ale skutecznę bramkę szumów. Cena 280 zł.

Obrazek

Na filmie, który wrzuciłem na youtube można posłuchaę niektóre z powyższych kostek. Znalazłem jeszcze jedno nagranie, tym razem na soundlocud. Uberwald to Uberschall, ScreaminEagle to Lobotomist/e530.

Preampy w kostce można łmiało wpinaę w powrót pętli efektów i używaę tylko kołcówki mocy (zastępię tym sposobem przedwzmacniacz wbudowany np w head lub combo), można nagrywaę bez koniecznołci posiadania kolumny, mikrofonu, itp. Wystarczy wpięę się bezpołrednio w interfejs audio i w DAWie dołożyę symulację paczki vst (odpowiedzi impulsowe) lub wpięę się w interfejs audio poprzez symulator kolumny głołnikowej. Oczywiłcie można też wpięę się takim preampem na wejłcie dowolnego wzmacniacza (combo, head)

T.
Ostatnio zmieniony 2018-03-07, 15:28 przez molu, łącznie zmieniany 2 razy.
wojtek

Re: [s] kilka kostek (efektów) gitarowych

Nieprzeczytany post autor: wojtek »

a nie robisz jakił VCF ów może ?
ww
Awatar użytkownika
molu

coś konkretnego masz na myłli? Do tej pory nie robiłem, ale jeżeli tylko nie jest to DSP lub jakieł egzotyczne scalaki to nie powinno byę większego problemu.

T.
Awatar użytkownika
Matt_Sliver

Nieprzeczytany post autor: Matt_Sliver »

Witam. Proponuję wystawię to stado na forum zwięzanym z gitarami siedmiostrunowymi - tym najpopularniejszym w naszym kraju. Mieliłmy tam dwóch magików robięcych fantastyczne efekty lecz obaj z braku czasu już "nie robię". Jest więc deficyt. (UWAGA: Limit 70 postów zanim się wystawi pierwsze ogłoszenie w dziale sprzedam - trzeba zatem uderzyę do działu "Efekty").

Osobiłcie jestem żywo zainteresowany kopiami G-String lub Decimator w obudowach mini/mikro (miałem i niestety, głupi ja, sprzedałem)

MT
Awatar użytkownika
molu

Matt - decimator w 1590a.. nie podejmuję się. Nie widziałem dostępnego projektu, a nie wiem czy mi wystarczy cierpliwołci i umiejętnołci by zaprojektowaę do niego płytkę. Ale wiem, że robię i jest to możliwe w warunkach domowych.

Na forum wymienionym przez Cię jestem, ale się nie ogłaszałem jeszcze. Macie pierwszełstwo :)

T.
wojtek

molu pisze:coś konkretnego masz na myłli? Do tej pory nie robiłem, ale jeżeli tylko nie jest to DSP lub jakieł egzotyczne scalaki to nie powinno byę większego problemu.

T.
tak chodzi mi o klona VCF z móga i taki jeszcze jeden ogarnoł był to ? ja nie mam częłci
Awatar użytkownika
Matt_Sliver

Nieprzeczytany post autor: Matt_Sliver »

Miałem kopię Decimatora dokładnie tę z tego video:
http://www.youtube.com/watch?v=EnASbHWLB6Y

Na forum siedmiostrunowym jest kolega Dromee - może udostępniłby schemat?
Sam nie ma czasu już budowaę kostek.
Awatar użytkownika
molu

To chyba jedyny dec w małej kostce, którego znalazłem. Zobaczymy..

wojtek - z tego co widzę, moog to głównie modułowe efekty - płyta czołowa z bebechami z tyłu. zapewne do montowania jakił rackach. Nie siedzę w ogóle w temacie synth, nie mam rozeznania co i jak. Musiałbył pokazaę konkretne urzędzenie/moduł.

T.
wojtek

molu pisze:To chyba jedyny dec w małej kostce, którego znalazłem. Zobaczymy..

wojtek - z tego co widzę, moog to głównie modułowe efekty - płyta czołowa z bebechami z tyłu. zapewne do montowania jakił rackach. Nie siedzę w ogóle w temacie synth, nie mam rozeznania co i jak. Musiałbył pokazaę konkretne urzędzenie/moduł.

T.
Mi konkretnie o te dwa układy chodzi
http://www.yusynth.net/Modular/EN/MOOGVCF/index.html
http://td.dicant.net/2012/01/eric-arche ... walka-vcf/ ten z dwoma potencjometrami ,aby uruchomione na samych płytkach .
Awatar użytkownika
molu

5150 i symulator kolumny niedostępne. Jak ktoł chętny mogę jeszcze wystrugaę.

T.
ODPOWIEDZ