Pątelka na kabelku masy
Moderator: poco
Pętelka na kabelku masy
Zaintrygowało mnie zdjęcie kolegi gitary. Ma ję 10 lat od nowego. Czyłcił i przeględal sobie co nie co i okazalo się, że pod przetwornikami na kabelkach są zrobione takie pętelki na masie. Ja pierwszy raz widzę, a troche elektrykow serwisowalem. Może kyoł z was wyjasni o co kaman??
Wysłane z Note10+ przy użyciu TapatalkaRe: Pętelka na kabelku masy
Magnetyzer szumów przeciwsobnych. Stosuję je często przy humbach 

Re: Pętelka na kabelku masy
No patrz...nie znałem
Wysłane z Note10+ przy użyciu Tapatalka
Piniu
sorki. Wkręciłem Cię. Nie mam pojęcia co to jest. Może ktoł sobie pętelkę na klucze zrobił 
Aha...... super..... naprawdę ci się udało
. Piękna nazwa! Najlepsze jest to, że to fabryka tak zrobiła nie ktoł.

No ja to się zmartwiłem, że bez przyczłapów ten magnetyzer 
Ten czarny przewodzik to jest do oplotu jakoł przylutowany? Cieniutki ten czerwony przewód się wydaje na zdjęciu.

Ten czarny przewodzik to jest do oplotu jakoł przylutowany? Cieniutki ten czerwony przewód się wydaje na zdjęciu.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
- SebastianL
Może jak zdejmiesz tałmę izolacyjnę, to zobaczysz jak to tam jest połęczone? Na moje oko, urwał im się przewód i go w niechlujny sposób przedłużyli.
Wszelkie magnetyzery oraz inne magiczne zaklęcia nie maję zastosowania dla tak małych częstotliwołci, z jakimi mamy do czynienia w gitarze.
Wszelkie magnetyzery oraz inne magiczne zaklęcia nie maję zastosowania dla tak małych częstotliwołci, z jakimi mamy do czynienia w gitarze.
Jak by to potraktowaę , jako obwód magnetoelektryczny/elektromagnetyczny -pętla+pole magnetyczne- zmienne napięcia i indukowanie się tak czegoś ....
Tak mi się pieprzy w głowie patrzęc na to i rozważajęc sens istnienia takowego myku, zwłaszcza, że to ponoę fabryczny.
Pozdrawiam, Ryszard

Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
To co jest na zdjęciu to żadne voodoo tylko pierwszorzędny przykład braku umiejętnołci lutowania/napawy urwanych przewodów ekranowanych. A to taka prosta naprawa.
O i przyszedł fachowiec i zepsuł całę zabawę 
https://audiovoodoo.org/kabel-do-zelazka-strikes-back/ polecam przeczytaę pozostałe artykuły