Co się dzieje w waszej kastom-szopie
Moderator: poco
-
Re: Co się dzieje w waszej kastom-szopie
Jan a czym trujesz może bym tym potraktował swoją olchę w zamian za pieczenie jej piekarniku.
Życzę miłego dnia
Rafał
Rafał
Wklejanie rozety w top. Krawędzie najpierw naciąłem wycinakiem a później wyfrezowałem.
Pozdrawiam Janek
Gryf to najdłużej budowany element gitary. Jawor przekładany hebanem.
Pozdrawiam Janek
Szablonów nigdy dość a jak już wyciągnąłem materiał i narzędzia to poszły od razu trzy szablony główek w tym jeden do ukulele tenorowego a dwa rozmiary do akustyka.
Pozdrawiam Janek
A masz już wybarne drewno na doklejkę górną/dolną ? Czekam na finał
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Z dwóch stron będzie heban szlifowany na błysk
Pozdrawiam Janek
No to klasa, zostało po podstrunnicy? 2 mm - nie więcej. Przed klejeniem z tyłu koniecznie dognij piętkę
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Nie po podstrunnicy, kupione kiedyś dedykowane okładki na główki.
Chińskie dłuto już po testach i pracuje bez zarzutu a cena 4x mniejsza niż takiego samego u nas. Jakość wysoka i nie można w tym przypadku powiedzieć "chińszczyzna" w negatywnym znaczeniu.
Do klejenia używam zawsze bardzo dużej ilości ścisków i różnego rodzaju docisków drewnianych więc będzie porządnie dociśnięte.
Chińskie dłuto już po testach i pracuje bez zarzutu a cena 4x mniejsza niż takiego samego u nas. Jakość wysoka i nie można w tym przypadku powiedzieć "chińszczyzna" w negatywnym znaczeniu.
Do klejenia używam zawsze bardzo dużej ilości ścisków i różnego rodzaju docisków drewnianych więc będzie porządnie dociśnięte.
Pozdrawiam Janek
Kompletna renowacja 40 letniej gitary japońskiej Cimar. Okleinowanie główki.
Pozdrawiam Janek
A ja wlasnie spelniam swoje marzenia
Mój sosnocaster.
Narazie jedno zdjęcie bo nie mam na miejscu komputera ale za tydzień albo dwa wrzucę całą fotorelację
Aktualnie kleje podstrunnicę. Do wykonania jeszcze otwory pod osprzęt, nabicie progów, profil gryfu i lakierowanie, ale narazie idzie dobrze
Edit. Prosze fotki wrzucac na nasz serwer a nie gdzies tam.
Mój sosnocaster.
Narazie jedno zdjęcie bo nie mam na miejscu komputera ale za tydzień albo dwa wrzucę całą fotorelację
Aktualnie kleje podstrunnicę. Do wykonania jeszcze otwory pod osprzęt, nabicie progów, profil gryfu i lakierowanie, ale narazie idzie dobrze
Edit. Prosze fotki wrzucac na nasz serwer a nie gdzies tam.
Jak nie sprbujesz to się nie nauczysz Bo wszystko jest trudne ale nie niemozliwe
-
Sosniaczek powiadasz. Ciekaw jestem efektu końcowego.
Życzę miłego dnia
Rafał
Rafał
U mnie znowu nie lutniczo, ale robota w drewnie jest Mebel zrobilem. Mój pierwszy ze sklejki, pierwszy z ukrytymi łączeniami. Stara kanapa poszla do ludzi, jest nowa rozkladana i dorobilem zabudowę z wysuwanymi stolikami i ladowarkami USB 2,1A zeby nie podlaczac kilku do gniazdek. Tak jest estetyczniej.
Takze po pokoju dla dzieci maja rodzice swoj kacik. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
Takze po pokoju dla dzieci maja rodzice swoj kacik. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
Piniu - a cocobolo nie miałeś pod ręką?
Super robota!
Super robota!
pozdrowienia
Piotr
Piotr